Aşırı şişkin bir dağıtım, minimal sürümü bile GB. Civarı ISO dosyalarına sahip, bu durumda dahi birçok şey kurulu gelmiyor.
Eos'tan bionic tabanında kaldığı için, epey eskidi paketleri. Bu sebeple Eos'a göre fark görebilirsin. Ama Ubuntu tabanındaki bir dağıtımla Manjaro arasında hız farkı yok.
NVIDIA desteği açısından; Linux Mint, Manjaro'dan çok daha iyi durumda. Normal çekirdekle bile daha hızlı açılıyor. Linux Mint'e xanmod çekirdek kurunca, Manjaro'dan daha hızlı bir dağıtım elde ediyorsun. Oyun oynuyorsa bir de "kisak-mesa stable" PPA deposunu eklersin. Böylece Manjaro'dan daha hızlı ve daha fazla performans gösteren bir sistemin olur. Ayrıca kurmak zorunda kalacağın bir dolu geliştirici paketi ile sistemini çöpe çevirecek AUR ortamından da uzak kalmış olursun.
Her ne kadar güncellemeleri bir miktar geç alsa da, uç kenar bir dağıtım olduğu için, uzun destek yapısına sahip fixed bir dağıtımdan daha fazla sorunla karşılaşma olasılığın var. Bugün çalışan sistemini yarın çalışmayabilir, ayrıca Arch tabanı daha fazla ilgiye ve vakte ihtiyaç duyacaksın, gelen güncellemeler ile uğraşmak cabası. Kısaca attığın taş ürküteceğin kuşa değmez.