Manjaro nasıldır?

Hocam konu dışı ama hangi dağıtımı kullanıyorsunuz?

Debian güzeldir Mint'i hiç sevmiyorum.

Linux Mint'teki rahatlığı, herhangi bir Debian ya da Ubuntu tabanlı diğer dağıtımlarda bulamıyorum. Hatta Debian'a bile bir kaç aracını kurmadan rahat edemiyorum. Sürüm sistemi ve araçları harika. Ekibi topluluk da iletişim içinde, ayrıca Cinnamon en dengeli masaüstü ortamı bence. Ben oyun oynamıyorum, ama oyuncular için de kullanışlı özellikleri var Cinnamon'un, dikey eşitlemeyi kapatma/açma ve tam ekran pencerelerde görüntü birleştirmeyi kapatma/açma gibi. Bunları yaparken oturumu dahi kapatıp açmıyorsunuz. Bence en iyi Nvidia Optimus desteği de şu an Linux Mint'te.

Hocam Mint aynı windowsa benziyor masaüstü olarak bende Linux dağıtımı kullanıyormuşum gibi hissetmiyorum. Ve teması falan berbat bence.

Hocam Mint aynı windowsa benziyor masaüstü olarak bende Linux dağıtımı kullanıyormuşum gibi hissetmiyorum. Ve teması falan berbat bence.

Gnome Shell kullanıcıları Dash to dock eklentisi ile Cinnamon'un düzenine benzer bir düzen yapıyorlar (ooo diyorlar), KDE neredeyse Windows'a en benzeyen arayüz, hemen hemen herkes Xfce ile Whisker menü kullanıyor, ama sonuçta ihale Cinnamon'a kalıyor, garip. Klasik düzendeki bir ortam kullanınca nasıl Linux kullanılmadığı hissine kapılıyorlar ben anlamıyorum, o sizin bileceğiniz bir duygu. Kullandığın EOS'un panelini alta alsan aslında hemen hemen aynı şey olmuş oluyor. Tersinden bakarak; paneli yukarı alıp, alta da bir liman ekleyince mi her şey değişiyor? Bunu Cinnamon'da yapabilirsin, hem de oldukça kolay. Mint-Y simge ve GTK teması da oldukça modern bence. En az RAM harcayan temalardan birisi. Şunu hazırlamıştım bir ara, üstte panel altta liman kullanımı o kadar yavan ki 1 saat dayamadım, eski düzene döndüm.

1. Xanmod'un Nvidia 340xx desteği var mı?
2. Zen çekirdeği ile Artix linux mu daha performanslıdır yoksa sizin yaptığınız ayarlarla Linux Mint mi?

1. Xanmod'un Nvidia 340xx desteği var mı?

Nvidia-340 sürücüsünü yamalarla çekirdek 5.12 sürüme kadar kullanabiliyorsun. Arch tabanında şununla kurulum yapman gerekir. AUR (en) - nvidia-340xx Ubuntu tabanında şu PPA deposundan kurulum yapmalısın. nvidia-legacy : Butterfly Eğer Xanmod'un LTS sürümünü kurarsan, Ubuntu deposundaki sürümü kullanabilirsin. Fedora için, RPM Fusion'daki paketleri kullanabilirsin. Fedora için, Xanmod'un resmi olmayan bir Copr deposu da varmış. rmnscnce/kernel-xanmod Copr
2. Zen çekirdeği ile Artix linux mu daha performanslıdır yoksa sizin yaptığınız ayarlarla Linux Mint mi?

Bence Linux Mint + Xanmod + Mesa PPA ile iyi bir performans ve uzun süreli kullanım elde edersin, ayrıca daha az bakıma ihtiyacın olur. Xanmod'un Debian ve Ubuntu tabanı için resmi deposu olduğundan, derleme vb. işlemlere ihtiyacın olmayacak.

Manjaro'yu çeşitli defalar kurup kullanmaya çalıştım ancak değişik sorunlarla uğraştım. Manjaro'nun abartılmış bir dağıtım olduğunu düşünüyorum. Manjaro kullanacakların her an batabilecek bir dağıtım kullandıklarını akılda tutmaları lazım bence. Şu an Mint kullanıyorum ve memnunum.

Manjaro'nun abartılmış bir dağıtım olduğunu düşünüyorum.

Bence Arch tabanında gayet iyi bir dağıtım. Kullanım kolaylığı olarak Linux Mint ile aynı sayılır. Ama dediğiniz gibi Manjaro'da her an her şey olabilir. Bir sabah yaptığınız güncelleme sonucu sistem açılmayabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…