Manjaro NVIDIA driver nereden indirebilirim?

410212

Centipat
Selam, Manjaro dağıtımını dün indirdim ve kurdum. Sistemde optimus teknolojisi var. Linux Mint'te NVIDIA simgesi vardı ve tıklayınca iki ekran kartı arasında geçiş yapabiliyordum. Lakin Manjaro kurduğumda o simgeyi göremedim (ismi NVIDIA X gibi bir şeydi) ve ne yaparsam yapayım NVIDIA ekran kartını çalıştıramadım. NVIDIA'nın kendi sitesinden indirmeye çalıştığımda "çekirdek uyumsuz", "Kernel uyumsuz" gibi hatalar alıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Optimus-manager olarak aratın. Linux Mint'teki aracı Manjaro'da kullanamazsınız. Çünkü algılama ve geçiş için, nvidia-prime paketinin sağladığı bazı özellikleri kullanıyor.

Linux Mint ve Cinnamon masaüstü, Nvidia optimus desteği açısından oldukça başarılı. On-demand kipinde menüden Nvidia GPU ile açma özelliği kullanıcılara kolaylık sağlıyor. Diğer GPU kipi geçişleri de, sistem çekmesi aracı sayesinde oldukça basitleşiyor.

Son nvidia sürücüsünü kurman yeterli, ardindan __NV_PRIME_RENDER_OFFLOAD=1 __GLX_VENDOR_LIBRARY_NAME=nvidia program adi ile istediğin uygulamayı Nvidia kart ile çalıştırabilirsin. Çalıştıracağın uygulama Vulkan uygulaması ise __NV_PRIME_RENDER_OFFLOAD=1 program adi ile çalıştırabilirsin.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı