Manjaro şu an Linux Mint yerine kullanılabilir mi hiç Manjaro kullanmadım, nasıldır? Genel olarak Arch Linux'tan bayağı uzaklaştığı söyleniyor ne kadar doğru?
Çokça paylaşılan Manjaro'nun dalga konusu olmasını sağlayan hataların listelendiği böyle bir site var. Geliştiriciler dört kere manjaro.org'un SSL sertifikasını güncellemeyi unuttular (çözmek yerine kullanıcılara bilgisayarınızın saatini geri alın dediler ), bir kere AUR'u DDoSladılar (yanlışlıkla) vs. vs. O yüzden çok fazla sevmem Manjaro'yu. Arch Linux'tan çok fazla uzaklaştığını söyleyemem çünkü bulabileceğiniz Arch tabanlı dağıtımların amacı aslında ön-kurulu Arch sağlamak. Yani görüntü yöneticilerini, giriş ekranlarını, sürücüleri vs. kendiniz bulup kurmanız yerine size hazır vermeyi amaçlıyorlar. Tabi bazen "bloat" olan şeyler ekliyorlar. Örneğin nasıl Windows ile birlikte Candy Crush gelmesi saçmalıksa benzeri saçma paketleri koydukları oluyor. Bu yüzden Arch'dan uzaklaştı denilebilir. Bunlarla uğraşmamak için EndeavourOS öneririm (yine Arch tabanlı) ben yaklaşık bir yıldır kullanıyorum gayet güzel.