Manjaro tek tuşla screenshot alma programı

yunusilk

Hectopat
Merhaba. Linux üzerinde tek tuşla screenshot alacak bir uygulamaya ihtiyacım var ama şu şekilde çalışmalı: Bir konu üzerinde çalışırken bir tuşa basayım ve o anda ekran grüntüsü -herhangi bir iletişim kutusu açılmadan- doğrudan belirlediğim klasöre kaydedilsin istiyorum. Yani nereye kaydedilecek, bu SS'yi ne yapacaksın diye soran pencere çıkmasın. Onu kapatmakla uğraşmayayım ki çalışmam bölünmesin istiyorum.

Bunu Windows'ta ShareX isimli programla yapıyordum. Sırf bu program yüzünden Windows'tan vazgeçemiyorum. Eğer muadil programı bulabilirsem yeni bilgisayarıma komple Linux kuracağım, bulamazsam iki işletim sistemi ile yola devam edeceğim. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Linux Manjaro KDE kullanıyorum. Bilgisayarım Acer Swift 3 olacak.

LightShot.

Scrota tuş ataması yap.
Şöyle;
cd /kaydedeceğin/dizin ; scrot diye prtscn tuşuna tuş ata.
Scrot'u pamac'tan yükledim ama bi grafik arayüzü çıkmadı. Sanıyorum terminalden alıştırmak geekiyor ama nasıl tuş atayıp etkinleştiririm bilemedim

Üstad ben linux'a çok hakim değilim, dosya yolunu nasıl yazacağımı bilmiyorum. Screenshotları almak istediğim klasörümün dosya yolu şu: / home-yunus-resimler-screenshots.
Atamak istediğim tuş da ctrl ya da delete tuşlarından biri olsun diyelim.
Bunun komutu nasıl yazılır rica etsem yazbilirmisiniz?
scrot'un grafik arayüzü olduğunu söylemedim ki. Sen tuşa verdiğim komutu atayacaksın.

Aslında Manjaro'da tuş ataması yapmak çok basit. Klavye ayarlarından kısayol tuşlarını göreceksiniz. Buraya kısayol ataması yapmak için komut satırına istediğiniz komutu yazıp tuş kısmına ise tuş kombinasyonunu girmeniz yeterli.

Şahsen Manjaro kullanırken bu tarz ekran görüntüleri için bana en iyi gelen pantheon-screenshot uygulamasıydı. Hem GUI arayüzüne sahip hem de komut satırında çalıştırmak çok kolay. Gerekli komutları öğrenmek için io.elementary.screenshot --help komutunu girmeniz yeterli.

Ayarlardan tuş ataması oluyordu en son kullandığında uzun süredir mate kullanıyorum. Manjaroda büyük ihtimal mate kullanmıyorsundur. Bilenler yardımcı olacaktır. @OzgunP

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…