Merhabalar. Ben Manjaro'yu kurarken swap partisyonu oluşturmadım. Bu yüzden bazı şeyleri yapmakta kısıtlılık oluyor nasıl yapabilirim? (Bu arada 8 GB RAM'im var)
Şu an 137,70 GB yerim var ve bunun 8 GB'sini kullansam yeterli sanırım. Kalanı ile ise Manjaro'nun alanını büyüteceğim.
Gparted'in sitesinden Live ISO dosyasını indirip USB'ye yazdırın. Boot ettikten sonra 137 GB alandan 8 GB alan ayırın, 8 GB'lik alana sağ tıklayıp, biçimlendir deyip, linux-swap seçeneğini seçin.
Swap için illa ki ayrı bir alan ayırmanıza gerek yok. Swapfile da kullanabilirsiniz. Swapfile'ın tek eksisi hibernate desteklememesi ki hibernate kullanan da yok zaten. İnternetten araştırabilirsiniz swapfile oluşturmayı, basit zaten. Ben normalde de swapfile tercih ediyorum.
Swap için illa ki ayrı bir alan ayırmanıza gerek yok. Swapfile da kullanabilirsiniz. Swapfile'ın tek eksisi hibernate desteklememesi ki hibernate kullanan da yok zaten. İnternetten araştırabilirsiniz swapfile oluşturmayı, basit zaten. Ben normalde de swapfile tercih ediyorum.