Selam. Yeni USB bellek aldım ve Windows'a geçmek için kullanacağım.
Önceliklle pacman komutunu deniyorum, olmuyor. Sonra snapd diye bir komut gördüm internette, ona da güvenemedim. Buraya sorayım dedim.
Eğer buradaki gibi MOUNTPOINTS kısmı USB belleğinizin karşısında boş değilse şu şekilde USB'nizi çıkarın:
Bash:
# -R: --recursive anlamına gelir. Eğer bağlı olunan konumun altında başka bir konum bağlı ise onları da çıkarır.
sudo umount -R /bagli/olunan/konum
# Örnek kullanım:
sudo umount -R /mnt
Ardından yazdırma işlemleri için aşağıdaki komutu kullanın:
Bash:
# /path/to/iso: ISO dosyasının konumu.
# /dev/XXX: lsblk komutunda gözüken USB cihazınızın adı.
sudo woeusb --device /path/to/iso /dev/XXX --target-filesystem NTFS.
# Örnek kullanım.
sudo woeusb --device $HOME/Downloads/Windows.iso /dev/sdb --target-filesystem NTFS.
Eğer buradaki gibi MOUNTPOINTS kısmı USB belleğinizin karşısında boş değilse şu şekilde USB'nizi çıkarın:
Bash:
# -R: --recursive anlamına gelir. Eğer bağlı olunan konumun altında başka bir konum bağlı ise onları da çıkarır.
sudo umount -R /bagli/olunan/konum
# Örnek kullanım:
sudo umount -R /mnt
Ardından yazdırma işlemleri için aşağıdaki komutu kullanın:
Bash:
# /path/to/iso: ISO dosyasının konumu.
# /dev/XXX: lsblk komutunda gözüken USB cihazınızın adı.
sudo woeusb --device /path/to/iso /dev/XXX --target-filesystem NTFS.
# Örnek kullanım.
sudo woeusb --device $HOME/Downloads/Windows.iso /dev/sdb --target-filesystem NTFS.
USB çıkarma işlemi yapmanıza gerek yokmuş. Windows ISO dosyanızı $HOME/Downloads klasörünün içine Windows.iso ismiyle atın. $HOME/Downloads klasörü içindeyse Windows ISO dosyasının adını Windows.iso olarak değiştirin sadece.
USB çıkarma işlemi yapmanıza gerek yokmuş. Windows ISO dosyanızı $HOME/Downloads klasörünün içine Windows.iso ismiyle atın. $HOME/Downloads klasörü içindeyse Windows ISO dosyasının adını Windows.iso olarak değiştirin sadece.