Çözüldü Mantığını anlamadığım trigonometri sorusu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Yer
Losgar
Trigonometri konusuna genel olarak hakimim diyebilirim ama bu tip soruları çözemiyorum. Nasıl bir üçgen oluşturmam gerektiğini bulamıyorum.

Havalimanına iniş yapmak için hazırlık yapan bir pilot kuleye, yerden yükseliği 750m iken kulenin en altını 17 derecelik açı ile, en üstünü 14 derecelik açı ile gördüğünü söylüyor.

Buna göre, kulenin yüksekliği yaklaşık kaç metredir?
(tan14 ≅ 0,25), (tan17≅0,31)
A)200
B)220,5
C)342,5
D)300
E)145,2

Cevap E şıkkı.

Çözüm
A uçak. Diğeri de kule. Kulenin yüksekliği B. Uçağın yüksekliği B + C. Kulenin tuş bakışı uçağa olan uzaklığı D. Kulenin üstünü 14 derece ile görüyor ya, işte o X. 17 derece de X + Y. Yani Y = 3.
14 derece olduğuna göre şunu diyebiliriz. C / D = tan(14 derece). 750 / D = tan(17 derece). D ikinci eşitlikten yaklaşık 2420 çıkıyor. İlkinde yerine koyunca C = 605 geliyor. 750 = B + C dediğimiz için 750 - C, yani 145 cevap.
Verilen değerler yaklaşık, üstüne çıkan değer de tam değil. iki kere yaklaşık alınmış oldu. Beyninizi kullanmak yerine hesap makinesi yerine ne kadar işe yaradığınıza bakmak istiyorsanız oturup ayrıntılı basamağına kadar hesaplayabilirsiniz.
A uçak. Diğeri de kule. Kulenin yüksekliği B. Uçağın yüksekliği B + C. Kulenin tuş bakışı uçağa olan uzaklığı D. Kulenin üstünü 14 derece ile görüyor ya, işte o X. 17 derece de X + Y. Yani Y = 3.
14 derece olduğuna göre şunu diyebiliriz. C / D = tan(14 derece). 750 / D = tan(17 derece). D ikinci eşitlikten yaklaşık 2420 çıkıyor. İlkinde yerine koyunca C = 605 geliyor. 750 = B + C dediğimiz için 750 - C, yani 145 cevap.
Verilen değerler yaklaşık, üstüne çıkan değer de tam değil. iki kere yaklaşık alınmış oldu. Beyninizi kullanmak yerine hesap makinesi yerine ne kadar işe yaradığınıza bakmak istiyorsanız oturup ayrıntılı basamağına kadar hesaplayabilirsiniz.

Son düzenleme:
Çözüm
Üçgeni yanlış çizip duruyormuşum çok teşekkürler. Çözüm olarak raporlardım.
Hesap makinesiyle bile 145,16 küsürlerde buldum neyse çok da önemli değil önemli olan üçgeni çizebilmekti tekrardan çok teşekkürler.