Çözüldü Manual OC ve PBO farkı nedir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
1
RAM
16GB DDR4 3000MHZ
Anakart
B450M S2H
İşlemci
R5 3600X
Bazı konularda manual overclock yerine PBO özelliğini açmanın daha iyi olduğunu gördüm. Peki bunun nedeni nedir?

Çözüm
OC elle yapılır PBO ise üreticinin sunduğu yüksek frekanslardır. Eğer OC konusunda bilgin iyi ise PBO değerinden daha iyi değerler elde etmek mümkün. PBO için direk Intel'in Turbo Boost örnek verilebilir.
CPB ile PBO farkları;

OC elle yapılır PBO ise üreticinin sunduğu yüksek frekanslardır. Eğer OC konusunda bilgin iyi ise PBO değerinden daha iyi değerler elde etmek mümkün. PBO için direk Intel'in Turbo Boost örnek verilebilir.
CPB ile PBO farkları;

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Ben Manual OC yapmayı daha doğru buluyorum. Çünkü her şey benim kontrolümde ve rastgele bir işleyiş olmuyor. Tüm sistemin sağlıklı çalışması bana göre en iyi bu şekilde oluyor. PBO yu araştırdığım zamanlarda PBO kullanılarak net bir sonuç bulamamıştım. Zaten hassas bir ayar olduğundan bu sanırım yaptığımız OC işleminin çok daha dar alanlarda kalmasını tetikliyor olabilir. Bilgi yanlışlığı varsa düzeltin lütfen. Fakat Manual OC konusunda dediklerimin arkasındayım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…