Manuel motor öğrenmek zor olur mu?

corumluD1

Yoctopat
Daha fazla  
Bu yaz motosiklet dünyasına girmeyi planlıyorum. Abimden kalma bir RKS SRK 125R motor var, bu benim ilk motorum olacak. Ama daha önce hiç manuel motor kullanmadım. Ehliyete yazılmadan önce, bu motorla kapalı alanda pratik yapmayı planlıyorum.

Sıfırdan manuel motorla başlamak zor olur mu, motor sürerken özellikle nelere dikkat etmeliyim?

Bu yaz motosiklet dünyasına girmeyi planlıyorum. Abimden kalma bir RKS SRK 125R motor var, bu benim ilk motorum olacak. Ama daha önce hiç manuel motor kullanmadım. Ehliyete yazılmadan önce, bu motorla kapalı alanda pratik yapmayı planlıyorum.

Sıfırdan manuel motorla başlamak zor olur mu, motor sürerken özellikle nelere dikkat etmeliyim?

Dostum öncelikle manuel motor kullanmak zor degil.

İlk başlarda tabii ki de zorlanacaksın, motoru kaldıramayacaksın bile ama sonra o debriyaja alıştıktan sonra hiç zorlanmasın. Sadece bol pratik istiyor başlangıçta, onun dışında manuel motor scooterdan farksız diğer her şeyle.

Zaten araba kullanmayı biliyorsan manuel her türlü kullanırsın zorlanmazsın bile.

Kapalı alanda bilen biri başta size eşlik etse daha kolay kavrarsınız. Öneri olarak yüksek hızlarda aniden vites küçültmeyin arka teker kilitlenebilir. Bu yüzden de düşebilirsiniz.

Dostum debriyaj kavrama noktası ve ön freni kullanmayı bilirsen denge de önemli bir şey olmaz pratikle olacak bir şey bu zor değil kazasız sürüşler.

Bir kaç güne alışırsın vitese, bir süre sonra otomatik vücudun yapıyor onu nefes almak gibi aklına getirmedikçe yapıyorsun.

Zor değil. Bizim zamanımızda 250cc 125cc vs. Böyle motorlar zaten yoktu. Ben seneler evvel 16 lı yaşlarımda akrabamın yamaha xt660 ı ile öğrenmiştim. Stop ettirirsin, düşebilirsin bunlar oladabilir, olmayadabilir herşey de olduğu gibi, inanmak, çalışmak, başarmak.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı