Marangoza masa yaptırmak ne kadar tutar?

mertbabapro

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar. Bir süredir masanın alt kısmında ayaklarımı uzatmadan oturamıyorum ve bilgisayar kısmım 2 masadan oluşuyor. Haliyle rahatsızlık veriyor ve 3. monitör içinde bir planım var. Güzel bir doku da genişliği 150, yüksekliği 72.5 ve derinliği 60 cm planlıyorum. Tahmininizce hangi malzemede ne kadar tutar? Cevaplara teşekkürler şimdiden.

Son düzenleyen: Moderatör:
İle ilçeye göre değişir fakat malzemenin iki katı işçilik isterler. Ek olarak Türkiyede işini doğru düzgün yapan olmadığı için ortaya düzgün bir şey de çıkmaz.

Babam mobilyacı/marangoz haliyle bende bu işler ile uğraşıyorum onun için fiyat konusuna hakimim ama dediğin şey tam olarak oturmadı kafamda, istediğin şeyi anladım fakat malzeme doluluk oranını anlayamadım ufaktan bir çizip resmi atarsan yardımcı olabilirim. Ağırlık pek binmeyeceği için herhangi bir kalite mdf kullanılabilir, he sunta lam olup daha ucuz da olabilir fakat kırılması an meselesi bunu sakın unutma.

İle ilçeye göre değişir fakat malzemenin iki katı işçilik isterler. Ek olarak Türkiye'de işini doğru düzgün yapan olmadığı için ortaya düzgün bir şey de çıkmaz.

İşçilik çok istiyorlar kısmına biraz hak veriyorum hatta bunlardan biri de babamın amca oğulları. Bizim 2021 de 450 bine mobilyalarını yaptığımız inşaata 1 milyon civarında fiyat biçtiler ve malzeme de aynı fakat genel olarak marangozluk zor, dışarıdan bakıldığı gibi 2 vida sıkılarak olacak bir şey değil özellikle özel ölçü işler ve bu yüzden fiyatlar genel olarak çok. Görünürde mutfak dolabı rafı küçük bir şey ama sadece kenarını bantlayıp teslim etmek için koca makineyi 180 derece ısıtıyoruz ve çok ciddi elektrik yiyor ve bu yüzden malzeme fiyatından pahalı oluyor bu da ufak bir bilgi ama işini doğru yapan yok lafına hiç katılmıyorum demek ki doğru yerleri bulamamışsın

Son düzenleme:
Masanın çok işlevli olmasını düşünüyorum. Zaten masamın üstünde bir kasam iki monitörüm ve geri kalan birkaç şey bulunacak. O konuda sıkıntımız yok. Galiba şu anki ana masam bir mdf. Çok uğraşım olmayacak ancak konforu bulmam gerek.

Fiyat verebilir misin ?

140x65
Masa tablası:Kağıt petek dolgulu MDF ve sunta (%100 geri dönüştürülmüş kağıt), Akrilik bazlı boya, Kağıt folyo, Plastik kenar
Yan çerçeve/ Kapak/ Çekmece önü:Sunta, Akrilik bazlı boya, Kağıt folyo, Plastik kenar
Yan panel:Kağıt petek dolgulu MDF ve sunta (%100 geri dönüştürülmüş kağıt), Akrilik bazlı boya, Plastik kenar
Arka panel/ Alt panel/ Ayarlanabilir raf:Sunta, Kağıt folyo, Plastik kenar
Kaide/ Çekmece arkalığı/ Çekmece yanı:Sunta, Kağıt folyo
Çekmece tabanı:MDF, Akrilik bazlı boya

İstediğin ölçü 3 monitör ve kasa için yetersiz buna sadece kasa ve tek bir monitör sığar. Yaklaşık 3 ay önce 150x60 77 yüksekliğinde bir masa yaptım kendime ve kasa monitör ve bir de ders çalışmak için veya bir iPad MacBook koyacak yer kaldı. Fiyat öğrenmeden önce kendine uygun bir ölçü belirlemeni tavsiye ederim yoksa cidden aşırı sıkı bir ortam oluyor ve çok rahatsız edici.

Böyle bir şey 10 binin üzerinde çıkar fakat mdf olursa, aşırı gereksiz yerlerde akrilik boya var ve bu ucuz bir şey değil genel olarak parlak mdf öneriyoruz müşterilere ve o şekilde olursa 5 bin civarı bir şey oluyor bu istediğin masa. Ayrıyeten masa olacağı için çok fazla kullanılacak yeri gelir sıcak bardak koyulur yeri gelir bir şey dökülür masa elinde solar gider böyle bir şeyde akrilik önermiyoruz. Sunta kullanmadığımız için plaka fiyatını hiç bilmiyorum onun için fiyat veremiyorum.

Son düzenleme:
Hazır satıldığı bir site varda oradan ucuza yapılır mı diye merak etmiştim. Sitede 8000 küsüre satıyorlar. Ben marangozların daha ucuza yapacağını sanıyordum.

Yoksa tam tersi mi ? Yani sitede satılan dandik bu yüzden ucuz oluyor, marangoz çok daha iyisini yapar bu yüzden pahalı mı oluyor ?

Sitede olanlar seri üretim yaptığı için kâr oranını çok çok düşük tutuyorlar çünkü satışları çok ve bu şekilde giderlerini çıkarıyorlar o yüzden ucuz olabiliyor ve malzeme her zaman sunta kullanıyorlar ve sunta aşırı kötü ama sizin dediğinize göre sunta olmasına rağmen 8 bin bandında satılıyor biz bunu mdf olarak 5 bin civarlarına müşteriye sunuyoruz ve mdf ile sunta arasında neredeyse X2 fiyat farkı var yani mdf 5 ise sunta 2.5 - 3 bandında olması lazım ama Lake olduğu için kararsız kaldım fakat istediği kadar Lake olsun boyanın değdiği malzeme kırılmaya deforme olmaya çok müsait onun için bunun bir önemi kalmıyor ayrıca ürün İKEA'ya ait ve 12 bin bandında satışa sunuluyor 8 bin civarına bunu satan firma kim? Sadece merak ettim.

Sayın arkadaşlar. İstediğim masayı trendyol da iki bin TL'ye buldum. 160 cm genişlik, 73 cm yükseklik ve 60 cm'de derinliği var. Ayrıca çekmece falan olayıyla kafamı rahatsız etmiyor, konudan anlamıyorum ama beyaz bir tahta var galiba MDF, bacaklarıda metal mi ne. Yazdıklarınız için teşekkür ediyorum. Bu yazımlarınız bana çözüm olmasa da diğer insanlara yardımcı olacaktır.

Link atarmısınız hocam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…