Konu yeri umarım doğrudur. GTA 4 oyununda BMW, Audi, Porsche, Burger King, Adidas vb gibi bilinen markaları kullanıp videosunu Youtube'ye yüklersem telif hakkına girer mi? Çoğu forumda konusunu açtım, ama cevap gelmedi. Benim için önemli bir ayrıntı, şu sıralar kendi çapımda büyük işlerle uğraşıyorum. İleride bir sorun oluşmasını istemem.
Lamborghini, Ferrari gibi araçları GTA'da tanıtan çok kanal var, şimdiye kadar sorun yaşayanını görmedim. Belki hak sahipleri reklam olsun diye bırakıyorlardır, sonuçta ses ya da müzik değil, logo. Ama rockstar games büyük şirket olduğu için o kadar da kolay olmaz.
Oyun yapımcıları elbette koyamaz.
Ancak ve ancak o firma ile anlaşma yapıldığı taktirde koyabilir.
Euro Truck Simulator 2 oyununda Mercedes ve birçok firma çok benzer isimler ile kullanıldı, bilen bilir, bunun bir sebebi var elbette.
Ancak senin ile uğraşacaklarını hiç mi hiç sanmıyorum. Büyük bir kanal olursan ancka ve ancak öyle.
Ticari bir kar sağlamıyorsan hiç düşünmene bile gerek yok, paylaşabilirsin.
Yaklaşık 90 dk sürecek bir film çekiyorum, kaliteli dursun diye 3-5 araba markası, birkaç tane de kıyafet, fast food markası kullanacağım. Kanal yeni, onun için şimdilik sorun olmaz, ama ileride video kaldırılırsa kötü olur. Logoları sansürlesem de anlamı kalmaz, off