Marka olmayan adaptörler sorun yaratır mı?

Killua0

Hectopat
Dostlar merhaba. iPhone 14 Pro kullanıyorum. Geçtiğimiz günlerde babama kablo ve adaptöre ihtiyacım olduğunu söylemiştim ancak kendisi Apple'ın ürünlerini almak yerine mahalleli telefoncudan 1K ya üstünde Turbo t Plus gibi yazılar yazan bir markadan adaptör ve kablo seti almış. Taktım kullandım herhangi bir sorunu yok hatta telefonu çok hızlı şarj ediyor. Bu tür adaptörler kullanmanın telefona bir zararı olur mu?

Hocam adaptörü tam olarak atarsanız ismini falan daha iyi olur. Genelde bireşy olmaz adaptör çok kötü değilse zaten pd desteği ile iPhone kendi istediği kadar güç alıyor.

Fakat şunu diyeyim hızlı şarj etmesi normal çünkü Pro modellerinde 20W değil de 27-30-25 gibi Wları destekliyorlar. Genelde çoğu kişi orijinal 20W kullandığı için bilmiyor bile. Telefonunuz hızlı şarj edilir ama uzun dönemde pil sağlığı bir tık daha hızlı düşebilir. Gayet normal bir şey zaten korkulacak bir şey değil.

1K ya aldı ise eğer babanı dolandırmadılarsa zaten iç. İndeki çipler vesaire Apple adaptöründen bile iyidir diye düşünüyorum ama markasını, modelini bilemden bir şeyde diyemeyiz.

Telefonun önerilen maximum wattının üstünde olmadığı sürece ve ttec gibi bilinen muadil markalarda biri olduğu sürece bir sorun yaşayacağınızı düşünmüyorum.

Hocam adaptör bu. Maalesef kutusu durmuyor. Bu arada şarj olurken ne telefon ne de adaptör fazla diyebileceğim bir seviyede ısınmıyor.

Dosya Ekleri

• 5776037737135199736.jpg
    173,6 KB · Görüntüleme: 29
Hocam adaptör bu. Maalesef kutusu durmuyor. Bu arada şarj olurken ne telefon ne de adaptör fazla diyebileceğim bir seviyede ısınmıyor.

Hocam 1 k buna istedilerse bayağı fazla istemişler. Adaptörün markası internette bile bulunmuyor hocam merdiven altından falan satıyorlar herhalde.
Hocam üzmek istemem ama bayağı kötü adaptör. Fakat çok uzun süre kullanmayın patlama bile olabilir yani o kadar söyleyeyim. En kötü 300 tllere Spigen falan bile gayet iyidir faakat bu fena kötü.
Ama pd desteği var güzel telefon adaptörle iletişim kurarak W istiyor fakat pd desteği var diye de sırtınızı yaslamayın. Kısa zamanda düzgün bir şey alın hocam.

Telefonun önerilen maximum wattının üstünde olmadığı sürece ve ttec gibi bilinen muadil markalarda biri olduğu sürece bir sorun yaşayacağınızı düşünmüyorum.

Hocam isterseniz elektrikli araba şarjına takın. Telefon Max watt üstüne çıkamaz zaten.

Teşekkürler arkadaşlar geri dönüşleriniz için. Adaptör ile telefonu 2-3 kez kadar tam dolum yaptım ama 2-3 seferden kalıcı hasar beklenir mi? Orijinal adaptöre geçeceğim en erken sürede.

@Arda Keçeci @Normal_victus_user @handcuffs

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…