Marka uyumları hakkında düşünceleriniz?

Markaları birbirine uydurma, yakıştırma huyunuz var mı? Bunun performansa etkisi olmadığını bilerek soruyorum. Mesela ben şu an kullandığım Intel, ASUS ikilisini birbirine yakıştırırım. Değiştirmeyi düşündüğüm için diğer birbirine yakıştırdığım Ryzen, MSI ikilisini alacağım. Lükse kaçacak kadar bütçe olsa anakartından ekipmanlarına kadar tek marka alma fantezim de var.

Bu nokta özel firmalar değil de niyeyse AMD-AMD GPU, Intel-NVIDIA GPU yakışması hoşuma gidiyor. Zaten AMD tek çatı, NVIDIA ile Intel'in çoğu şeyde birliktelik oluşturduğunu görüyorum.

Onun dışında özel firmaların bu nokta da farklı olarak yaptığı tek şey yazılım. Anakart veya ekran kartı bileşenlerinde bile neredeyse tek tipe döndüler. Farklı olan BIOS arayüzü, bellek ve SSD desteği, üretim kalitesi vs. Mesela anakartta ASUS, MSI, Gigabyte ve ASRock aynı segmentte ki XYZ chipseti için muhteşem donanımsal farklılıklar sunmuyor. Hepsinin üst segmenti üst segment, alt segmenti alt segment.

Ekran kartı tarafında daha fazla çeşit var. Normal kullanıcıya anakart üretmeyen AMD tarafında Sapphire, XFX, PowerColor gibi. NVIDIA tarafında ZOTAC, Inno3D, Palit gibi.

Günümüzde değişen tek şey yazılım.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı