Markalara göre hangi dizüstü alınmalı ?

serdar.isiktas

Hectopat
Yer
Balıkesir/gönen
Daha fazla  
Meslek
Haritacı
İyi günler,

Dizüstü almak istiyorum bugünlerde ama hangi markayı almalıyım bilmiyorum. Hangi markayı neden tercih etmeli yada etmemeliyim ? Yorumlar mısınız ?

Son düzenleyen: Moderatör:
MSI, Monster ve Asus’un bazı modelleri -) Oyun, Render gibi işler için.
Lenovo, Exper Acer, Toshiba, Casper ve Asus’un bazı modelleri -) Orta seviye oyun, fiyat/performans oranı için.
Packard Bell, HP, Dente, Toshiba, Grundig, Casper’ın bazı modelleri ve Dell -) Giriş seviye, Ofis sistemleri için.

Asus, MSI, Monster = yarı yolda bırakmaz.
HP, Dell vb. = Ofis ve LAN party için ideal.
Casper = Kışın soba kullanımı.

Benim kendi görüşüm böyle.

İstediğim yorum buydu çok teşekkür ederim. Diğer tavsiye verecek olan arkadaşlarda hp şöyledir asus böyledir vs vs derseler sevinirim. İnternette araştırdığımda markalar hakkında pek bişey denilmemiş tek bir yazıda. Sadece Hp için çok ısınıyor ve toshiba için çok sağlamdır ibareleri var. Bu konu altında görüşler birleşirse dizüstü alacak arkadaşlar için iyi bir kaynak olur diye düşünüyorum. Sonuçta her pc için üretilen parçalar aynı, önemli olan üreten firmanın nasıl bir dizayn ve ek özelliklerle sunduğudur bana göre pc'yi pc yapan.

Bir önceki mesajda belirttiğim gibi benim için üretici önemli yoksa aynı özelliklerde dell de üretmiş olabilir ama hangisi daha dayanıklı veya hangisi daha az ısınıyor.

Hp için çok ısınıyor ve toshiba için çok sağlamdır ibareleri var.
Eski kullanıcıların görüşleri onlar. Ya kullandıkları eski model yada yorum tarihi eski. 14 nm işlemciye sahip bilgisayarların ısınması zor. Benim elimde Hp var çok memnunum. Isınma filan yok, tasarımı çok güzel, yazılım güncelleştirme aracı güzel, canlı destek var.
4 Saat Gta 5 oynadım 63 dereceyi geçmedi, hem işlemci hem ekran kartı. Fan sesi filanda olmuyor zaten Eskisi gibi değil artık 14 nanometre işlemciler varken ısınma ve fan sorunları devri kapandı.
HP PAVILION MAVİ 15-P211NT CORE İ5 5200U 2.2GHZ-8GB-1TBHDD-15.6-2GB-W8.1
Benim bilgisayar bu.

MSI yarı yolda bırakmıyor.

Yorumları okuduktan sonra Hp almam diye düşünmüştüm ve aslına bakarsan tam olarak almak istediğim pc bu idi. Biraz bahseder misin oyunlarda falan nasıl sonuçlar elde ediyorsun?

Gta 5 oynuyorum (Medium-height ağırlıklı), programla aralıklarla kontrol ettim, ekran kartı ve işlemci 63 dereceyi geçmiyor. İşlemcisi hem çok güçlü hemde 14 nm olduğu için az güç tüketiyor ve buna bağlı olarak ısınma gibi bir problemin olma olasılığı yok. Isınma olmadığı için ve tasarımından dolayı fan sesi ile karşılaşmıyorsun. Altında 4 adet küçük sert plastik siyah şey var, masaya koyduğun zaman hava çıkışlarının açık kalmasını sağlıyor. 5400 RPM sabit disk var, Windows 10 ile 28-32 saniye civarında açılıyor (güncelleme sonrası ilk açılışlar haliyle uzun sürüyor). Hoparlörü net ses veriyor, yükseklik bakımından iyi. Beatsaudio sayesinde çeşitli ayarlar yaparak istediğin müziğe göre ayarlayıp çok iyi sonuçlar alabiliyorsun. Ben Bass ayarı yapıyorum ve 3 kat etkisi oluyor. Belki kulaklıktan dolayı o kadar etki ediyordur, üst düzey kulaklıklar da o kadar etki etmeyebilir. Aynı özelliklere sahip bilgisayarlar içinde tabi kide en iyisi ancak aynı fiyata 940m ekran kartı olan Asus laptoplar var. Benim ekran kartı 830m. Klavyesi küçük gelebilir, benim ellerim büyük rahat ediyorum ama arkadaşlarımın Asusu var ve benim klavyeye alışamadılar. O klavyenin etrafındaki şekilli çok güzel görünen madde iz tutmuyor. Bileğimi oraya koyuyorum, bileğim terliyor ama hiç iz yok. 15.6 ekran olan modellere göre biraz daha küçük duruyor. Çok şekil Yazılım olarak HP support yazılımı var, canlı destek, güncelleştirmeler, performansa göre öneriler falan var. Çok oyun oynayan biriysen 940m olan bilgisayarlara bakmanı tavsiye ederim. Tam kullanmalık lüks yapılmış bu bilgisayar ama fiyat olarak daha iyi ekran kartı olan bilgisayarlar var.

Ekran kartı ve işlemcisi güzel ama kesinlikle ve kesinlikle RAM alman gerekiyor. 4 GB RAM ile oyunlarda sıkıntı çekersin. Asus laptopların tasarımları aynı, ekran çevresi ve arkası mavi, gri, siyah, gümüş renk, klavye çevresi gümüş renk ve aynı tasarım. Dokunmatik ekran lazım değilse aşağıdaki linklerde sırasıyla tavsiye ettiklerim var. Fiyata göre seçilebilir. Bence FreeDos olanı alıp G2a'dan 8.1 Pro key alıp yükseltmeniz. Hem Pro hemde daha ucuza getirmiş olacaksınız.
  1. Asus K555UB-XO099D 12GB Notebook
  2. Asus K555UB-XO099D 8GB Notebook
  3. Asus K555LB-XO108D 8GB Notebook
  • Asus X550JX-XX099D 8GB GTX 950M Notebook Bu bilgisayarda GTX 950m + i5 4200h işlemci var. Isınma sorunu olur, yüksek güç çeker ama o ekran kartı ile 940m'den daha yüksek performans alırsın ve nvida'nın Gtx modellerine özel yazılımları sayesinde daha iyi sonuçlar alırsın. Sen ne yapacaksın bu bilgisayarla o önemli. Evde duracak ve oyun oynayacaksan, bu bilgisayarı alırsın, altına bir soğutucu atarsın iyi olur. Ama üniversite, iş, uzun kullanacağım diyorsan 940 + 6200u kesinlikle.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…