Çözüldü Markalarına göre H610M anakartları ve Single channel problemi

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Bütçe
2000TL

Hasan Basri Deli

Hectopat
Yer
nowhere
Daha fazla  
Meslek
köle
İşlemci
12100F
Merhaba arkadaşlar. Bu anakartların aralarındaki fark nedir ve sonlarındaki H, B, A, k ibareleri ne anlama geliyor?

H610 anakartlar için birçok konuda Single channel olduklarını okudum ve ne anlama geldiklerini bilmiyorum? Cahilliğime verin, bu anakartlara çift RAM takılmıyor mu?
12100F işlemcim var hangisini tercih etmeliyim? Önemli olan M.2 desteği olması (ilerleyen dönemlerde alacağım) ve kaliteli olması :) yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Çözüm
Cevaplar için teşekkür ederim ama Single channel ile Dual channel arasındaki farkı hala anlamadım ne demek oluyor? Bu duruma göre H610 anakarta çift RAM takmak mantıksız mı oluyor ben mi yanlış anlıyorum?
Dual channelde performans intellerde gözle görülür bir fark yapmıyor. Fakat çift ram her halükarda daha mantıklı.
Single Chanel hatırladığım kadarıyla Ram'lerin Dual Chanel çalışamamasıydı bu Intel'de pek kayıp yaşatmaz. Sonlarındaki ifadeler modeli ifade eder. Modelden modele mosfet soğutma , VRM sayısı , M2 sayısı , PCIe girişi sayısı ses yongası vb. şeyler değişebilir.

Çift ram takabilirsiniz bu arada.

Ararlarında H610M A öneririm.

Çift RAM takabilirsiniz.
Single - Dual channel farkı başka bir durum.

Single Channel hatırladığım kadarıyla RAM'lerin Dual Channel çalışamamasıydı bu Intel'de pek kayıp yaşatmaz. Sonlarındaki ifadeler modeli ifade eder. Modelden modele MOSFET soğutma, VRM sayısı, M.2 sayısı, PCI-e girişi sayısı ses yongası vb. şeyler değişebilir.

Çift RAM takabilirsiniz bu arada.

Ararlarında H610M a öneririm.

Cevaplar için teşekkür ederim ama Single channel ile Dual channel arasındaki farkı hala anlamadım ne demek oluyor? Bu duruma göre H610 anakarta çift RAM takmak mantıksız mı oluyor ben mi yanlış anlıyorum?

Dual channelde performans intellerde gözle görülür bir fark yapmıyor. Fakat çift ram her halükarda daha mantıklı.

Çözüm

Technopat Haberler

Geri
Yukarı