Markasız süper sertleştirilmiş çelik nozzle vs csa pirinç nozzle

quarest

Megapat
Rhino üzerinde markasız bir süper sertleştirilmiş çelik nozzle gördüm, onunla csa pirinç nozzle arasında kaldım. Çünkü csa nozzle pirinç olmasına rağmen çok fazla övülüyor, deneyimleyen oldu mu önerileriniz nedir? Makineyi iş için kullanıyorum ve 10 12 saatlik baskılar aldığım oluyor, fiyatı önemli değil baskı kalitesi iyi olsun ipliklenme yapmasın nozzle kaynaklı benim için yeterli.

@Siyah Martı

Markasız değil rhinonun kendi nozzle'uymuş bu arada.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sert malzemeli nozzle kullanılma sebebi aşındırıcı malzeme basanların olması, o tip bir baskı almıyorsan gerek yok, pirinç nozzle ısıyı daha iyi iletiyor olmalı.

Şu anlık sadece pla basıyorum, ha bir de petg. Pirinçde zamanla aşınma, kalite düşüşü falan olmaz dime hocam? Bir de nozzle ile kaynaklımı bilmiyorum ama ilk birkaç katman daha büyük çıkmaya başladı kumpas ike estep ve extruder kalibrasyonu yaptıkdan sonra küp baskısı aldım o sırada fark ettim.

Hocam şu vidayı ne kadar sıkmamı önerirsiniz? E step motorunun takılması Z ofset ile alakalıymış. Bugün tekrardan başladı Z ofset ayarı yapınca düzeldi. Daha sonra da nozzleum tıkandı microzey satın almayacağım bir daha.

Dosya Ekleri

• 20230818_164423.jpg
    78,1 KB · Görüntüleme: 82
Gene mi Microzey aldın?

Vida için miktar belirtemem. Ne itemeyecek kadar gevşek, ne de filamenti ezecek kadar sert olmalı mandal, ayarı bu, tatlı sert.

Bu arada ben 2 sene boyunca ne mandalı elledim ne de Z-offseti kullanmam gerekti. Mandal ayarını ellediysen e-step ayarı da yapman gerek.

Aldım ve bugün sanırım 3. nozzle tıkanışım. Vallahi porima 392TL oldu ama mecburen porima ile devam edeceğim bir günde nasıl 2 3 kere tıkanabilir nozzle aklım almıyor ya siparişlerim var bir de. Bu mandal vidasına her ellediğimde extruder-e step ayarını baştan yapmammı gerekiyor?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…