Market devralmak mantıklı mı?

roxy34

Centipat
Yaşadığım yerde bir market var 800.000 TL'ye marketini devir ediyor. İstanbul'da bu market işlek sayılabilecek bir yerde 20 bin TL ciro yapıyor günlük mantıklı mı sizce orayı devir almak. Alırsak oraya ekstra olarak Trendyol market ve alkol satışı eklemeyi düşünüyorum. Dükkanın kirası 20 bin TL.

Son düzenleyen: Moderatör:
Nedendir bilmiyorum ama bana mantıklı gelmiyor. 20 bin ciro diyorsunuz ama önemli olan kar olarak gelen gelir bana göre.

Mesela günlük 10K kar yapıyorsa - ayda 300K desek elbette mantıklı bir yatırım olacaktır. 1 yıl içerisinde yatırımınızın 3 katını kazanırsınız. Ancak günlük 1K kar geliyorsa - ayda 30K yapar haliyle de sırf yatırımınızı tamamlamanız bile 1 yıl 3-4 ay kadar sürer ve ekonomik durumlar göz önünde bulundurulursa zarar etme ihtimaliniz olur.

Daha farklı yatırımlar denenebilir. İlla fiziki bir market veya işyeri yapmanıza da gerek yok o parayı rahat bir şekilde E-Ticarette kullanabilirsiniz ancak bu işleri de iyi bilmek lazım yani direkt yapın demiyorum.

E-Ticarette kullanabilirsiniz dediğiniz zaman çok ucu açık oluyor. Bilginiz varsa belirtin ki arkadaşa faydası olsun. Malumunuz son zamanlarda adı çok geçiyor sosyal medyada.

Market konusunda tecrübeliyim diyebiliriz 6 ay kadar tanıdık abimin marketine ben baktım işlerin nasıl yürüdüğünü az çok biliyorum. Devir alıcağımız market 15-20 yıldır aktif olarak devam ediyor Trendyol satışı olmadan günlük 2000-3000 arası kar yapıyor. Extra olarak Trendyol marketide ekleyiceğim. Ailemle yapıcağımız için ek işlerimizde var. Kazanç mantıklı gibi durdu bir de seç market bayiliği gibi bir şey düşündük.

E-Ticarette kullanabilirsiniz dediğiniz zaman çok ucu açık oluyor. Bilginiz varsa belirtin ki arkadaşa faydası olsun. Malumunuz son zamanlarda adı çok geçiyor sosyal medyada.
hem fiziksel hem internet olarak düşünüyoruz.

Eğer anlattığınız gibiyse yatırım mantıklı olabilir hocam. Ancak yaptığınız yatırımın size dönüşü performansla orantılı olacaktır haliyle 5-6 ayda bile yatırım miktarını çıkartabilirsiniz.

Dükkanı neden devrediyormuş? Onu sordunuz mu? Ben olsam ilk onu sorardım, kazancı da iyiymiş. Kazancı iyi dükkanı devretmesi mantıklı gelmedi. Dediğinize göre dükkan kira. Acaba dükkan sahibiyle sorun mu yaşıyor? Ruhsat sorunu mu var? Bunların hepsini sorun derim, dükkanın ruhsatına bakın. Mülk sahibini bulabiliyorsanız, onunla konuşun. İşinizi şansa bırakmayın.

İş değişikliğinden devrediyorum dedi.

Biz de 1 yıl önce bir market (aynı zamanda manav) devraldık, günlük 70-80k ciro yapıyor ortalama. Lokasyon çok önemli, bizimki görece zengin bir muhitte, yakında market sayısı da çok yok. Haliyle çok alternatif yok. Kazandırıyor mu kazandırıyor ama yorucu iş. Ama biz daha çok manavdan kazanıyoruz ve en fazla yoran kısım da o. Sadece marketse daha az yorar ama teksen yine yorar. Ticaret bilgisi olması da önemli benim peder 20-25 yıldır ticaretle uğraşır o yüzden bilgisi fazla ben yapabilir miydim yapamazdım.

Tek değilim 2 kişi vardiyalı bakıcaz olursa. Manavda açabiliriz belki mantıklı olabilir dediğiniz gibi.

Sizin ki süpermarket galiba.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…