Market yoğurdu vs el yapımı yoğurt

El yapımı yoğurt mu market yoğurdu mu yiyorsunuz?

• Market yoğurdu

Oy: 13 41,9%
  • El yapımı yoğurt

Oy: 18 58,1%

• Oy verenlerin toplamı
    31
Hiç organik, köy, doğal vb. romantikliğine girmeyeceğim. Bir ara BİM'den aldıkları balları arap kavanozlara doldurup yayla balı diye geçiriyorlardı Doğu Karadeniz'de.

Market yoğurdunu yer geçerim, şehrin ortasında ne idüğü belirsiz el yapımı yoğurda para vermem. Ayaklarıyla mı mayalıyorlar belli değil.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hocam ev yoğurdundan kastımız; sütü alıyorsunuz evden bir aile ferdi yapıyor, bizde ne idüğü belirsiz kişiler tarafından yapılan yoğurtları almıyoruz. Öyle olsa ben de market yoğurdu yerdim.

Market yoğurdu. Bimden tava yoğurt alıyoruz kaymaklı oluyor ve kalıp gibi oluyor bence çok lezzetli ve güzel. Ev yapımı yoğurtlar hem sulu hem de ekşi oluyor hiç sevmiyorum.

Ev yoğurdu kesinlikle daha güzel bence. Ekşi olursa tuzlu bir ayran yapıp 3 litre içerim. Annem evde yaptığından arada buzdolabı kokusu siniyor içine, o zaman güzel oluyor.

Sanayi ürünlerindeki katkı maddeleri hormonsal dengeyi bozduğundan zorunda olmadıkça kullanmıyorum.

Şu ekşilik olayını doğru dürüst anlıyamadım.
Afyon'da ebelerimin yaptığı yoğurt bir süre sonra ekşimeye başlıyor. Ayranı güzel oluyor. Annem İstanbul'da aldığı organik süt ile yaptığında 1 ay geçse bile ekşimiyor.

Yoğurdun kendisi ekşi oluyor. Sizin dediğiniz yoğurdun bozulmaya başlaması. Hızlı ekşiyen yoğurt en sağlıklı ve en doğru yapılmış yoğurttur. Biz yoğurtun mayasını Afyon'a yakın olan Yalvaç ilçesinden getirtiyoruz. Gerçekten süt ürünlerinin hası orada oluyor.

Organik süt diyorlar ama o inekler yemlerle besleniyor, bu sayede günlük 10-30 litre gibi çok miktarda süt veriyor. Bu organik değildir. Yemsiz beslenmiş ineğin sütüne paha biçilemiyor. Bir bulsak biz de alacağız.

Ev yoğurtunun tadı başka ya, ama asla market yoğurdu yemem demiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…