Marmara EEM M.T.O.K vs Gazi EEM M.T.O.K vs Muğla Sıtkı Koçman EEM

abrahm valentin

Kilopat
Yer
Türkiye, Eskişehir
Daha fazla  
Arkadaşlar eğitim, hoca ve iş imkanı bakımından hangisini tercih edersiniz? Marmara EEM MTOK yaklaşık 120k ile, Gazi EEM MTOK 80k ile, MSKU EEM ise 85k civarı ile alıyor.

Marmara İstanbul'da olduğundan belki mühendislik anlamında vb. daha iyidir Gazi'ye göre fakat şu deprem olayı beni düşündürüyor.
Bu ikisinin dışında MSKU var yakın sıralamalarda (MTOK için bu durum. Düz Marmara ve Gazi EEM teknoloji fakültesinde 40-50k civarında alıyor). Muğla İngilizce eğitim veriyor ve diğerlerinin aksine teknoloji fakültesinde değil, direkt mühendislik fakültesinde. Bu durum diplomada vb. görünüyorsa daha iyi değil mi?

Bu üniversiteler hakkında sizlerin yorum ve düşüncelerini (özellikle buralardan mezun varsa) bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle yapay zeka yüzünden geleceği güzel bir bölüm tercih etmişsiniz.. İstanbul hayat anlamında çok pahalı bir şehir. İşyerinde çalışıp maaş kartını mal sahibine teslim eden kişiler tanıyorum.. Öncelikle bunu hesaba katmalısınız. Deprem konusu ne zaman olacağı belli değil belki bugün belki yarın belki 10 yıl sonra kimse bunu bilemez fakat İstanbul'da dediğim gibi korkunç bir düzeyde hayat pahalılığı mevcut ve stres konusuna hiç girmiyorum.. Değerlendirmelerinizi buna göre yapın derim..

Öncelikle yapay zeka yüzünden geleceği güzel bir bölüm tercih etmişsiniz.. İstanbul hayat anlamında çok pahalı bir şehir. İşyerinde çalışıp maaş kartını mal sahibine teslim eden kişiler tanıyorum.. Öncelikle bunu hesaba katmalısınız. Deprem konusu ne zaman olacağı belli değil belki bugün belki yarın belki 10 yıl sonra kimse bunu bilemez fakat İstanbul'da dediğim gibi korkunç bir düzeyde hayat pahalılığı mevcut ve stres konusuna hiç girmiyorum.. Değerlendirmelerinizi buna göre yapın derim..
Evet hocam bende yaşam şartlarının çok pahalı olduğunu duymuştum İstanbul'da akrabalarım tarafından. Ayrıca kendim gittiğimde 2 gün içerisinde kalabalık tarafından boğulmuştum. Öyle bir yerde (ve deprem riskiyle) yaşamak istemem doğrusu.

İstanbul, Antalya ile mukayese edildiğinde gayet ucuz kalıyor. Özellikle de Marmara Üniversitesinin bulunduğu Maltepe ilçesi. İstanbul'un her yeri Levent, Maslak değil sonuçta.

Marmara Üniversitesinin yeni kampüsü, deprem konusunda da gayet güvenilir bir kampüs. Kendi gördüğüm kadarıyla söylüyorum bunu.

Gazi veya Marmara üzmez. İngilizce eğitim görmek için Muğla yazmak pek mantıklı değil. İngilizce bir şekilde halledilir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı