Rehber Marvel Spider-Man 2 performans rehberi

NinimuRarei

Hectopat
Yer
Tokyo, Japan
Bu yazıyı 8 şubatta yazıyorum Marvel Spider-Man 2 şu anda bir sürü buglarla ve crashlerle dolu fakat size nasıl en iyi performansı alabileceğinizi göstereceğim.

Öncelikle oyunun crack veya orijinal olması fark etmez, isteyen herkes uygulayabilir. Ayrıca bu rehberde sisteminiz yeter mi yetmez mi onu bilmeden söyliyeceğim. O yüzden öncelikle oyunun sistem gereksinimlerine bakmanız daha faydalı olur.

1-bu ayarlarla oynayın:
-Texture quality: Medium (8 GB ekran kartları için eğer ekran kartınız 8'den yüksek ise high yapabilirsiniz)
-Texture filtering: 16X.
-Shadow quality: Medium veya high.
-Ambient occlusion: Ssao.
-Screen space reflections: High.
-Level of detail: Medium or high veya very high.
-Traffic density: High veya very high.
-Crowd density: High.
-Hair quality: Medium.
-Weather particle quality: Medium.

2-Lossless Scaling kullanarak FPS'inizi arttırabilirsiniz fakat bu sistemden sisteme değişiyor nedenini bilmiyorum bazısında görüntü kalitesi çok düşerken benim gibi arkadaşlar performansını 2'ye katlayabiliyor.

Lossless Scaling'i ilk defa kullanıcaksanız sadece ölçekleme türünü FSR, keskinliği 0, lsfg 3.0 ve modu X2 yapmanız yeterlidir.(daha fazla FPS için X3 modunada alabilirsiniz ama ben önermiyorum gecikmeyi fazla arttırıyor.

3-ben şu ana kadar hiç crash yaşamadım fakat yaşayan varsa Instagram'dan imsonniacgames'e yazıp şansını deneyebilir çünkü bazı kişiler bu şekilde crash sorunlarını düzelttiklerini söylüyorlar.(zaten Instagram'da optimizasyonla uğraşan grubun bu hatalarla ilgili çalıştığını söylemişler.)
Ek bilgiler: Oyun içinde kendi deneyimlememe göre Ray Tracing çok fazla FPS harcıyor ve kasıyor bu yüzden Türkiye'deki birçok insan RT'yi açamıyor. Eğer RT açmak istiyorsanız sadece bir ayarı öneririm o da RT reflections, gerçekten oyunu güzelleştiriyor kendiniz deneyip görebilirsiniz.

Ayrıca hala crash sorunu yaşıyorsanız bir Reddit kullanıcısının yazdığını buraya yazmak isterim belki çözebilirsiniz: dstorage.dll ve dstoragecore.dll'yi başka bir klasöre taşıyın ve ışın izleme ayarlarını etkinleştirmediğinizden emin olun çünkü şu anda bozuk. 5 saat boyunca bu şekilde oynadım ve tek bir çökme olmadı.
Kaynak

Kesinlikle. PS'den sonra bir de PC'de denemek için indirmesini başlatacağım birazdan. 4060 Ti üstesinden gelir umarım 😀

Hocam RTX 3060 ile 60 FPS'in üzerinde oynadım havadayken falan 40'a düşüyor fakat hissetmiyorsunuz normal ağlarla süzülürken sıkıntı yok fakat kanatlarla rüzgarda hızlanırken FPS çok düşüyor bir onu yaşadım ben.
Bazı yerlerde 144 FPS'e bile çıkabiliyor combattada kasma yoktu.:)

Hocam RTX 3060 ile 60 FPS'in üzerinde oynadım havadayken falan 40'a düşüyor fakat hissetmiyorsunuz normal ağlarla süzülürken sıkıntı yok fakat kanatlarla rüzgarda hızlanırken FPS çok düşüyor bir onu yaşadım ben.
Bazı yerlerde 144 FPS'e bile çıkabiliyor combattada kasma yoktu.:)

İyi bari. 2K'da düzgün ayarlarda 60 70 FPS versin yeter bana 😊

Hocam RTX 4060 8GB ve İ5 12. nesil ile oynuyorum oyunda 80 90 fps üstü alıyorum ancak sağa sola dönünce kasılmalar takılmalar yaşanıyor neden olabilir nasıl düzeltebilirim?

Hocam RTX 4060 8 GB ve i5 12. nesil ile oynuyorum oyunda 80 90 FPS üstü alıyorum ancak sağa sola dönünce kasılmalar takılmalar yaşanıyor neden olabilir nasıl düzeltebilirim?

Hocam 8 GB düşük o yüzden oluyor olabilir oyunu DLSS performans veya balanced modda çalıştırmayı deneyin ayrıca texture quality i medium veya Low yapabilirsiniz.

Hocam 8 GB düşük o yüzden oluyor olabilir oyunu DLSS performans veya balanced modda çalıştırmayı deneyin ayrıca texture quality i medium veya Low yapabilirsiniz.
Tamamıyla orta ayarlarda açtım yine öyle. DLSS de açık aslında görüntüde sorun yok ve fps 90 üstü oluyor genelde ama hızlı bir şekilde sağ sol yaptığımda görüntüde bozulma ve takılmalar oluyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı