Sürprizbozan Marvel's Spider-Man 2 hakkında düşüncelerim

Bu konuda spoiler olduğundan sürprizbozan olarak işaretlenmiştir. Spoiler olmadığını düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
54
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
PC: Intel Core i5-12400F | ASUS Dual RX 6600 | ASUS Prime H610M-K D4 | XPG Gammix D30 2x8 RAM | WD SN570 500GB | FSP Hydro K Pro 500W 80+ | Vento VG10F

GIGABYTE G24F-2 | Logitech G213 Prodigy | ATK A9 Dragonfly | QP Honeycomb Mousepad | Windows 11 24H2.
Meslek
Öğrenci
Marvel's Spider-Man 2 hakkında düşüncelerim.

Oyunu az önce bitirdim. Spider-Man Remastered, Miles Morales'i de oynadım. Diğer oyunlar arasında bu oyunu daha çok beğendim. Ana hikayesini bitirdim, yan görevlerinin de bazılarını yapıp silmek istiyorum.

Hikaye hakkında düşüncelerim: Hikayesi iyiydi, bazı gidişatlar tahmin edilebilir, ama düşünceye de tutuyor olabilir. Ben fazla bilmem bu Spider-Man hikayelerini, ama bir an Peter Parker'ın Venom çıkacağını düşündüm, yani Peter Parker'a simbiyot bulaştıktan sonra olan davranışları çok iyi ve sanki simbiyot ondan çıkmayacakmış gibi. Bir yandan da Harry'nin Venom çıkacağını düşündüm çünkü daha mantıklıydı ve belli gibiydi, Peter Parker'ın öldürmemeye çalışması bazen sinir bozucu olabilir, aynı şey Miles için de geçerli. Örneğin Miles'ın Li'yi öldürmemesi sinir bozucu olabilir ama boş değil, hikayede iyi bir yeri var, bayağı önemli denilebilir. Bence kum adam biraz boşa harcanmış gibi geldi çünkü havalı ama oyunun başlangıcı için en iyi seçim olmuş olabilir. Oyun, Sony oyunu olduğunu hissettiriyor, kaliteyi hissettiriyor. Oyun gerçekçi hissettiriyor, çünkü örneğin lunaparka gidiliyor, yaşam olduğunu hissettiriyor, basket oynanabiliyor gibi gibi. MJ görevlerini de beğendim, hem kısa olmuş, hem mantıklı, hem de pek sıkmıyor, ben beğendim. Müzikleri de güzel oyunun. Özellikle Kraven sekanslarındakı müzik.

Karakterler hakkında düşüncelerim: Hailey gibi karakter bence iyi olmuş, oyunlarda genellikle engelli kişilere pek yer verilmiyor, ancak bence bu karakter iyi olmuş. Birden fazla karakter kontrol edilebiliyor, bu da güzel. Hatta Venom ile oynayınca şaşırmıştım, karakterler güzel, seslendirme açısından da başarılı, mimikler güzel, duygu yansıtımı güzel. Kraven'e örneğin çok tilt olmuştum, Venom ile onu öldürürken çok iyi hissetmiştim. Harry mesela Peter'ı korumak için Kraven'le savaşması çok iyi duygu yansıtması, karaktere bağlamak için iyi denilebilir. Okul sekansları da iyi olmuş karaktere bağlanmak için.

Yapay zeka hakkında düşüncelerim: Yapay zeka bence iyi, gizlilikte fazla oynamadım ama o da çok kötü değil gibi. Düşmanlar zorlayabiliyor yapay zeka dediğimi bu açıdan değerlendirdim, düşmanların verdiği duygular da güzel, ama bence bazı karakterlerin korkması lazımdı özellikle Spider-Man'e simbiyot bulaştığında. Venom ile oynayınca bazı karakterlerin korktuğunu gördüm.

Optimizasyon hakkında düşüncelerim: Optimizasyonu kötü denilebilir. Stutter'dan daha çok sabit FPS düşüşü, akıcı azlığı var denilebilir. Özellikle kum adamdan sonra FPS düşüyor, akıcılık azalabiliyor, şehir kumdan temizlenince daha akıcı oluyor denilebilir. Simbiyot şehiri ele geçirince de FPS düşüyor, akıcılık azabiliyor denilebilir. Beni birçok kez hata vermeden oyundan attı. Oyunu korsan olarak, v1.131.0.0 ve v1.202 sürümünde deneyim ettim. Ara sıra kaplamada bozukluk olduğu da oldu.

Oyunun zorlukları hakkında düşüncelerim: Bence bu oyun eğer dostane mahalle zorluğunda oynanmıyorsa sadece sol tık ile kolay bitirilebilecek oyun değil. Bir sürü özellik var, kullanmak lazım. Örneğin sürekli alt basmak lazım dodge için, bazen de sağ tık basmak lazım. Bir sürü şey yapılabiliyor. Arada 2 basıp nakavt etmek var, bu da boşuna değil, gadget veriyor. 1 ile yeterli dolduğunda can basilabiliyor. bence söylememesi daha iyi çünkü can azalınca söylüyor ama belki ileri zorluklarda söylemiyordur, bilmiyorum. Ben Venom finalini dostane mahalle zorluğunda oynadım çünkü hem oyunun akıcılığı az hem de nakavt olmak istemedim. İyi ki dostane mahalle diye bir zorluk var. Örneğin Li ile dostane mahallenin bir tık üstü olan zorlukta savaşırken birkaç kez ölmüştüm.

Oyunun grafikleri hakkında düşüncelerim: Grafikler iyi, modern, atmosfer iyi, animasyonlar iyi, kaplamalar keskinleştirme ile daha iyi gözüküyor denilebilir, pek bulanıklık yaşamadım.

Yenilik hakkında düşüncelerim: Bayağı birbirine çok da benzemeyen nakavt'lar var, güzel olmuş. Düşmanına göre değişebiliyor, iyi. Süzülme de güzel özellikle etrafta ağ atacak bina yokken. Ama bana biraz kısa geldi süresi, belki de geliştirmesi vardır ama geliştirmemişimdir.

Bulmacalar hakkında düşüncelerim: Bulmacalar aşırı zor değil, güzel. Eğer istenirse ESC basıp bulmacaları geçmek kullanılabilir, bence her oyunda böyle olması lazım eğer bulmacalar oyunun gidişatını ciddi şekilde etkilemiyorsa.

Eleştirmek istediğim şeyler: Birincisi NPC'lerin gelişmesi lazım duygu olarak. Yani, fazla gerçekçi hissettirmiyor. Sonuçta Spider-Man boru değil, birisini kurtardığımızda daha farklı duygular vermesi lazım NPC'nin. Bizi sevmeyebilir, sevebilir, hayran olabilir, o an şoka girebilir, birisi bizi gördüğü zaman şaşırsın yani daha farklı bir şey olsun, gerçek insanlar varmış gibi hissettirsin, tokalaşmaktan daha fazlası olsun. Yani şehirde Simbiyot var, hala gezen arabaları görüyorum. Bomboş geziyorlar gibi. İkincisi ise ben ağ ile gezmek için sağ tık kullanıyorum. Bazen özellikleri kullanamadım, örneğin space+ sağ tık özelliğini zar zor kullanıyordum, tam kullanılacakken ağ atıyordu bozuyordu. Shift ile ağ atarak gezmek çok mantıksız diye düşünüyorum. Üçüncüsü ise duruma göre Miles, duruma göre Peter nerede? Örneğin biriyle savaşıyoruz, bir şeyler oluyor. Ama o an örneğin Miles'ın ne yaptığı belli değil, oyun mantığına göre böyle olması lazım ama gerçekçi bakılırsa saçmalık olabilir. Oyunun sonlarına doğru ortak bir şekilde yönetti iki karakteri, bazen de MJ'i. Dördüncüsü ise bence kedi kız daha çok olabilirdi, Paris'te sanırım ama bence o asa daha çok kullanılmalıydı çünkü potansiyeli güzel bence. Beşincisi ise mantıken oyunun sonunda Peter şehirden gittiğine göre Peter olarak oynayamamak lazım ama işte böyle şeyler birçok kişinin hoşuna gitmeyeceğinden oynanabiliyor olabilir veya geri gelmiştir gibi bağlanılabilir (Peter şehirden gitmedi, örümcek adamlığa mola vermek istemiş.) Altıncısı ise ben fazla yan görev yapmadığımdan cidden bazı şeyleri hiç geliştiremedim. O dron gibi şey var ya, örneğin onu hiç geliştiremedim diye hatırlıyorum. Yan görev yapmak biraz zorunlu gibi geliştirmek için, mantıken iyi ama en azından birkaç seviye geliştirebilseydim. Yedinci olarak Miles'ın amcası daha fazla ana hikaye içerisinde olmalıydı bence, Miles Morales'i bitirdim ama pek bir şey hatırlamıyorum- amcası süper kahramandı diye hatırlıyorum. Sekizinci olarak bir bug ile karşılaştım. Şu sürükleme özelliği var yanlış hatırlamıyorum Peter olarak F+ sağ tık idi. Onunla finale doğru bug ile karşılaştım. Simbiyotlu düşman alanın dışına çıktı, ben de oraya gidemiyordum simbiyot etrafı kapattığından birkaç saniye aradım ve boşluktan ağ attım, eğer atamasaydım ilerlemeyecektim muhtemelen. Ben oyunun eksiğini fazla bulamadığımdan aklıma gelen şeyleri yazdım.

Bilmediklerim: Harry öldü mü? Sanırım ölmedi bu yüzden Otto'dan yardım istiyor Norman Osborn ama emin değilim yine de. Acaba oyunun sonundaki o Cindy kimdi? Sanırım 3. oyunla alakalı. Bence bu oyunun üçüncüsü kesinlikle gelecek ama tekrar Spider-Man Remastered'deki düşmanlarla falan savaşılacaksa sıkıcı olabilir diye düşünüyorum çünkü bir çoğu hapiste. Mysterio falan olursa güzel olur, onu Spider-Man: Shattered Dimensions'dan hatırlıyorum.

Son düzenleme:
Kesinlikle tek sol tıkla bitecek oyun değil. Özellikle Venom'un Peter'ı ele geçirdiği bölümde, Miles dövüşünde. Kaç defa öldüm bilmiyorum. İncelemeniz, görüşüşünüzü oyunu bitirmediğim için son kısımlara doğru okumasam da ellerinize sağlık. Detaylı ve yeterli bir yazı olmuş.

Bilmediklerim: Harry öldü mü? Sanırım ölmedi bu yüzden Otto'dan yardım istiyor Norman Osborn ama emin değilim yine de. Acaba oyunun sonundaki o Cindy kimdi? Sanırım 3. oyunla alakalı. Bence bu oyunun üçüncüsü kesinlikle gelecek ama tekrar Spider-Man Remastered'deki düşmanlarla falan savaşılacaksa sıkıcı olabilir diye düşünüyorum çünkü birçoğu hapiste. Mysterio falan olursa güzel olur, onu Spider-Man: Shattered Dimensions'dan hatırlıyorum.
Cindy çizgi romanlarda gözüken Spider-Man'lerden biri. Oyunda nasıl işlenir bilmiyorum.
Yan görevlerde Mysterio zaten var. Yan görevlere de bakın.
Harry ölmedi lakin oyunun sonunda bahsedilen G-Serum insanlar tarafından Green Goblin serumu olarak nitelendiriliyor. Yani ya Harry ya da Norman Green Goblin olacak.

Onun dışında benim incelemeyi okuyanlar bu incelemeye de baksın. Benim incelemem Spider-Man'e çizgi roman, oyun vb. şeylerle aşina olanlar için bu oyunun neden hayal kırıklığı olduğunu anlatıyordu. Bu incelemede ise Spider-Man'e çok hakim olmayanların oyunu sevebildiğinden bahsediliyor.

Cindy çizgi romanlarda gözüken Spider-Man'lerden biri. Oyunda nasıl işlenir bilmiyorum.
Yan görevlerde Mysterio zaten var. Yan görevlere de bakın.
Harry ölmedi lakin oyunun sonunda bahsedilen g-serum insanlar tarafından Green goblin serumu olarak nitelendiriliyor. Yani ya harry ya da norman Green goblin olacak.

Onun dışında benim incelemeyi okuyanlar bu incelemeye de baksın. Benim incelemem Spider-Man'e çizgi roman, oyun vb. şeylerle aşina olanlar için bu oyunun neden hayal kırıklığı olduğunu anlatıyordu. Bu incelemede ise Spider-Man'e çok hakim olmayanların oyunu sevebildiğinden bahsediliyor.

Ben küçükken Spider-Man filmini izledim ve bitirdim ama şimdi pek bir şey hatırlamadığımdan cindy kimdi onu bile bilmiyorum. Bence şu an yapılmaya başlanmıştır üçüncü oyun.

Kesinlikle tek sol tıkla bitecek oyun değil. Özellikle Venom'un Peter'ı ele geçirdiği bölümde, miles dövüşünde. kaç defa öldüm bilmiyorum. İncelemeniz, görüşüşünüzü oyunu bitirmediğim için son kısımlara doğru okumasam da ellerinize sağlık. Detaylı ve yeterli bir yazı olmuş.

Zorladığı yerler oluyor. Sürekli bir şey kullanmak lazım. İlk oynayışımda alışamamıştım alt tuşuna. Hatta space ile yerini değiştirmiştim ama garip geldi diye ve diğer oyunlar da benzer şey olmuştu alışırım diye geri çevirmiştim. Benim en çok şikayet ettiğim şey ağ atma tuşunun Shift ile olması olabilir. Hatta bazen koşarken bile çakışabiliyordu sağ tık. Zaten alt+ sağ tık kombosunu bazen kullanamıyordum ağ atıyor diye. Bazen de havaya zıplıyordu.

Beşincisi ise mantıken oyunun sonunda Peter şehirden gittiğine göre Peter olarak oynayamamak lazım ama işte böyle şeyler birçok kişinin hoşuna gitmeyeceğinden oynanabiliyor olabilir veya geri gelmiytir gibi bağlanılabilir. Altıncısı ise ben fazla yan görev yapmadığımdan cidden bazı şeyleri hiç geliştiremedim.
Peter şehirden gitmedi hocam. Sadece Spider-Man olmaya mola vermek istediğinden bahsetti. Bu oyunun finaliyle aslında Miles'ın önüne iyice açmak istiyorlar ama DLC'ler vs. iptal edilince 3. oyuna çok fazla kötü karakter kaldı ve bunların hepsi Peter'ın düşmanları ve tek başına alt etmekte zorlandığı, güçlü düşmanlar. Bu yüzden zaten 3. oyunda Peter'ın başta olmamasını ve sonradan oyunun ortasına doğru zorla geri Spider-Man'liğe dönmesini sağlamalarını bekleniyor.
Onun dışında bu oyunda ise oyunu bitirdikten sonra laf arasında Spider-Man'liği bıraktık ama şehirde yapılacaklar var diyor Peter. Ana hikâye bittikten sonra Peter'ı kontrol etmeye devam edebilmemizi bu bahaneyle sağlamışlar.

Ben küçükken Spider-Man filmini izledim ve bitirdim ama şimdi pek bir şey hatırlamadığımdan cindy kimdi onu bile bilmiyorum. Bence şu an yapılmaya başlanmıştır üçüncü oyun.
Tobey, Andrew veya Tom Holland filmlerini izlemek bu oyunun anlattığı kötü karakter hikâyeleri için çok bir şey kazandırmaz hocam size. Genel olarak 2002-2022 arası filmler size Spider-Man hakkında çok şey katmaz. Kraven hakkında gerçekten önemli ve kaliteli bir hikâye istiyorsanız Kraven'ın Son Avı çizgi romanı(Ki bu çizgi roman gerçekten çok değerli), Venom'u, Venom'un Spider-Man ile bağı ve Venom'un şehri ele geçirmesi hikâyelerini ise Ultimate Spider-Man ve Web of Shadows'un PS3 sürümü oldukça iyi anlatıyor. Bu üç içeriği de günümüz için öneririm bu arada. Oynanış tarafında Web of Shadows yer yer bu son 3 Spider-Man oyunundan bile iyi gelebilir.

Peter şehirden gitmedi hocam. Sadece Spider-Man olmaya mola vermek istediğinden bahsetti. Bu oyunun finaliyle aslında Miles'ın önüne iyice açmak istiyorlar ama DLC'ler vs. iptal edilince 3. oyuna çok fazla kötü karakter kaldı ve bunların hepsi Peter'ın düşmanları ve tek başına alt etmekte zorlandığı, güçlü düşmanlar. Bu yüzden zaten 3. oyunda Peter'ın başta olmamasını ve sonradan oyunun ortasına doğru zorla geri Spider-Man'liğe dönmesini sağlamalarını bekleniyor.
Onun dışında bu oyunda ise oyunu bitirdikten sonra laf arasında Spider-Man'liği bıraktık ama şehirde yapılacaklar var diyor Peter. Ana hikâye bittikten sonra Peter'ı kontrol etmeye devam edebilmemizi bu bahaneyle sağlamışlar.

Tobey, Andrew veya Tom Holland filmlerini izlemek bu oyunun anlattığı kötü karakter hikâyeleri için çok bir şey kazandırmaz hocam size. Genel olarak 2002-2022 arası filmler size Spider-Man hakkında çok şey katmaz. Kraven hakkında gerçekten önemli ve kaliteli bir hikâye istiyorsanız Kraven'ın Son Avı çizgi romanı(Ki bu çizgi roman gerçekten çok değerli), Venom'u, Venom'un Spider-Man ile bağı ve Venom'un şehri ele geçirmesi hikâyelerini ise Ultimate Spider-Man ve Web of Shadows'un PS3 sürümü oldukça iyi anlatıyor. Bu üç içeriği de günümüz için öneririm bu arada. Oynanış tarafında Web of Shadows yer yer bu son 3 Spider-Man oyunundan bile iyi gelebilir.

Web of Shadows'u çok oynardım ama hiç bitirmemiş olmam lazım. Onun finali hakkında farklı sonları da bildiğimden pek oynayasım yok ama güzel oyun. Peter konusunda bilgi için teşekkürler, düzenledim. Üçüncü oyunda bir sürü kötü adam olacağını düşünüyorum, zaten Marvel'ın bir sürü karakteri var, çok geniş denilebilir gerçekten.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı