Marvel's Spider-Man 2'de 26 dil bulunuyor ama Türkçe yok!

Hayır, Sony baskı yapmıyor. O ülkenin ofisi gidip, oyunu yapan stüdyoya baskı yapıyor, stüdyo da lokalizasyon ücretini ülke ofisine veriyor. Yani Sony'nin lokalizasyon ile ilgisi yok.

Şu anda da ortalıkta bir resmi ofis olmadığına göre ne dublaj görürüz, ne de altyazı.

Hayır, Sony baskı yapmıyor. O ülkenin ofisi gidip, oyunu yapan stüdyoya baskı yapıyor, stüdyo da lokalizasyon ücretini ülke ofisine veriyor. Yani Sony'nin lokalizasyon ile ilgisi yok.
Türkiye’deki PlayStation satış ve kullanıcı rakamlarından kaynaklı olarak Sony’nin de mutlaka toplantı tarzında bir yerde parmağı olduğuna inanıyorum. Sony’nin Days Gone gibi bağımsız firmalarının oyunları bile Türkçe dil desteği içerdi. Xbox Türkiye ekibi örneğinde olduğu gibi tek başına Türkiye ekibi oyunlara Türkçe dil desteği getirmeye yetmiyor.

Temel sorun net bir şekilde Marvel'dan kaynaklanıyor.

Son düzenleme:
Xbox Türkiye ekibi zaten çok kötü. Ellerinde Gamepass gibi birşeyi pazarlayamamak, inanılmaz acemilik.

Hocam, PS TR ekibi çalışıyordu cidden, kuru sabit tutmaları, kutulu oyunları ucuza getirmek, oyunlara Türkçe lokalizasyon desteği gibi şeyleri bu adamlar 13 yıl boyunca yaptı, Xbox Türkiye zaten geldikleri ilk zamanda beri distribütör ile çalıştılar.

Ama Marvel konusunda haklısınız.

Ratchtet Clank'in dublajı bile var.

Fince ve Danca'nın eklendiği, Endonezya dilinin bile destek gördüğü bir oyunda Türkçe'nin desteklenmemesini ben kabullenemem.

Öyle demeyin yav, firma savunucuları şimdi gelip der ki demek ki oyun ülkemizde satılmıyor der ve bu durumu kabullenir. Türk düşmanlığı yapan firmaların hiçbirini kabullenmiyoruz ve boykot adına da hiçbirinin oyununu satın almıyoruz. Oyunlarının satılmasını istiyorlarsa oyunlarına Türkçe dil desteği ekleyecekler. Yabancı dil yönünden sorunum yok ama oyunu orijinal dilimde oynamak isterim, hakkımdır. O kadar para vereceksem hakkımdır, kabullenemem bu durumu.

Satın almadığında Firma hiç buraya bakmaz. Daha şu anda bile buraya bakmayan firma sence satın almadığında Türkiye pazarını takacak mı? Spider-Man 2 meselesinin bunla alakası yok da, bu mantıkla düşünmek bana saçma geliyor.

Herkese de firma savunucusu demeyi de bırakın, bırakın da herkes kendi fikrini söylesin. Oyuncular olarak birbirimizi neden kutuplaştırıyoruz? Hepimizin istediği tek birşey var. O da bu ülkeyi firmaların kâle alması.

Herkese de firma savunucusu demeyi de bırakın, bırakın da herkes kendi fikrini söylesin.

Herkes kendi fikrini söylesin, söylemesin diyen yok. Ölümüne savunmanın mantığı yok. Hiçbir firma babamızın malı değilken ve kendileri bile bu kadar savunmuyorken A ya da B kişisinin, ölümüne savunması ne kadar mantıklı?

Steam fiyat politikası değiştirdiğinden beridir oyun satın almıyorum. 10 yıllık Steam kullanıcısıyım. Ben bu şekilde karınca gibi tepki gösteriyorum belki de. Türkiye üzerindeki Steam kullanıcı sayısı dünya geneline göre ciddi bir şekilde fazla. Bu değişim sadece ekonomik değil siyasi bir hamleydi. Ben bir oyuna para vereceksem kendi ana dilimle oynamak isterim tabii. Görende oyunun parasını vermiyoruz oynamaya çalışacak falan sanıyor sanki. Üstelik bu firmalar küçük değiller, yerelleştirme için gerekli bütçeleri elbet vardır, mesela Polonya'da bulunan firmalara bakın; ne yapıp edip dil desteği sunuyorlar. Amaçları oyunlarını herkes anlayıp oynasın diye. Yerelleştirme olayı bana göre tamamen siyasi nedenlerden dolayısıyla...

"Satın alımlar düşük olduğu için eklemiyorlar" diyenler ne çekiyor?

Vietnam ve Tayland nasıl bir ülke biliyorsunuz değil mi? Orijinal bir ayakkabı giyenlerin, zengin diye kaçırılıp yağmalandığı bir ülke. "Korsan" "Replika" kelimesinin babası olan ülkeler. Bu ülkelerin dili varda Türkçe niye yok?

Xbox Türkiye ekibi berbat bir ekip. Zamanında ekibin X hesaplarında Türk oyuncular The Elder Scrolls Online'a Türkçe dil desteği eklenmesi için yalvarıyorlardı, hiçbir çalışma yapamadılar.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…