Masa lambası ampulü çok ısınıyor

NarrowVictory

Decapat
Makaleler
2
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba. Benim bir masa lambam var. Ve sanırım işerisindeki ampul E14 duy. Arkadaşlar bu ampul 5 dakika çalışsa bile çok fazla ısınıyor. Elimi yaklaştırırken sanki sobaya yaklaştırıyormuşum gibi oluyor. Ampul üzerinde de hiçbir bilgi yazmıyor.
Not: Ampul sanırım LED ampul değil çok farklı mekanizması var. Ve çalışırken azıcık da olsa titreşim yapıyor.

Eki Görüntüle 1667478

Dosya Ekleri

• 20230213_225139.jpg
    20230213_225139.jpg
    66,1 KB · Görüntüleme: 262
Yeni LED ampul almam gerekir mi?

Camı patlama riski var mı? Çok korkarım ben.

Zannetmiyorum.

Mesela benim masa lambamda bu ampul takılı, bayağıdır açık ama rahatça elleyebiliyorum:

Çünkü LED LED'ler çok ısınmaz.

https://www.hepsiburada.com/osram-u...ari-isik-e-14-470lm-led-ampul-pm-HB00000HF711 hocam bundan alın çok korkuyorsanız + halojenler çok elektrik harcar.

Son düzenleme:
Halojen lamba o. Isınır. Bir şey olmaz. Bir şekilde dışındaki cami kırsan bile çalışır. İçindeki cam quartz olduğu için ellediginde falan yapısı bozulabilir, dayanıksız olur. Dıştaki cam ışığı kırma, frekans ayarlama gibi şeyler için kullanılıyor.
Akkor lambaya nazaran çok da tasarruflu olmadığı için ısınması beklenir zaten. Enerji verimliliği açısından florasan bundan. LED florasandan daha iyi. Yeni alacaksan LED almaya çalış.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı