Masa sarsılırsa donanıma zarar gelir mi?

BayOcean

Hectopat
Daha fazla  
Görseldeki tip, bilgisayar masası kullanıyorum. Kasayı, masanın sol üstünde kullanıyorum. Yani kasaya ayrılan bölmede değil. Önceki bilgisayarımda masaya bir yumruk atmıştım ve içindeki bir parçayı yerinden oynattığım için tekrar söküp takmak zorunda kaldım.

Artık yumruklamıyorum ama elim kolum çarpıyor illa ki. Misal, dizim kasa bölmesindeki tahtaya çarpıyor. Tam o anda kasaya bakıyorum, sağa sola oynuyor. Böyle ufak darbelerin donanıma zararı olur mu? En basitinden bir parça yerinde oynasa, farkında olmadan performans düşüşü yaşar mıyım? Biraz takıntılıyım.

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2021-02-12 at 19.13.40.jpeg
    32,5 KB · Görüntüleme: 58

HDD varsa kesinlikle alır ve bu bad sectorlere yol açabilir diğer donanımlar ise istisnai zarar görebilir kasayı yakınınızda bir yere koyarsanız az da olsa çözebilir.

HDD varsa kesinlikle alır ve bu bad sectorlere yol açabilir diğer donanımlar ise istisnai zarar görebilir kasayı yakınınızda bir yere koyarsanız az da olsa çözebilir.
Yakın derken, masanın dışına mı taşımalıyım?

Hocam HDD mekanik olduğundan sarsılmada bad sectorden başlayıp sağlık düşmesine hatta HDD nşn tamamen bozulmasına yol açabilir. SSD var ise sıkıntı Olmaz. Onun dışında ekran kartı takılı ve ağır ise çok sarsılmada aşağı yukarı olacağından slottan çıkabilir hatta ve hatta kırılabilir. Onun dışında diğer donanımlarda sorun yok.

Tamamdır, teşekkürler. Kasayı yan tarafta bir sehpaya alacağım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…