Masa tablasına ek yapılır mı?

Cantrepreneur

Hectopat
Merhaba arkadaşlar. Eski çalışma masamı söktüm ve elimde şu an 3 parça bulunuyor. 100cm, 50cm, 50cm şeklinde. Ben bu kısaları uzunun yanlarına eklettirip 200x60cm bir masa tablası elde etmek istiyorum. Gösterdiğim mobilyacı yarım ağız o öyle olmaz deyince şüpheye düştüm. Bu parçaları birbirine eklemek mümkün mü? Sağlam olur mu? Ayaklarını da sağlam profilden demirciye yaptıracağım. Yoksa yeni bir masa tablası almak daha mı mantıklı?

Şu şekilde ayaklar yapılırsa sağlam olur bence. Yine de mimar mühendis biri yorum yapsın daha doğru olur ben mantık yürüttüm sadece :d :
1671278714593.png

Şu şekilde ayaklar yapılırsa sağlam olur bence. Yine de mimar mühendis biri yorum yapsın daha doğru olur ben mantık yürüttüm sadece :d:
Eki Görüntüle 1605197

Suntalem ise 4 ayak gerekir bu masayı birleştirmek için. O ek yerleri uçlardan en ufak baskıda suntalemi göçertir benim görüşüm. Ama ek yerleri için 2 tane dik, uçlar için 2 tane dik olursa daha sağlam olur gibi.

Şu şekilde ayaklar yapılırsa sağlam olur bence. Yine de mimar mühendis biri yorum yapsın daha doğru olur ben mantık yürüttüm sadece :d :
Eki Görüntüle 1605197
1671278900477.png

Ortadaki masanın alttan kuşbakışı. 4 Ayak ve ayakların ortasında birer birleştirici menteşe bulunursa yapılmayacak iş değil. Fakat sağlamlığı kısmı şüpheli.

Lakin şunu belirtmek lazım 2 metre düz tabla alsanız dahi bu sefer masanın tam ortasına bir ayak koymanız gerekiyor çünkü masanın sadece uçlarında ayak olduğu vakit masa ortasına doğru aşağı çökerek esniyor (özellikle de ağırlık koyduğunuzda). Kendi masamı düz 2 metre tabladan yaptım oradan biliyorum.

Benim tavsiyem 50+100 şeklinde yapıp kalan 50'lik parçayı uygun kestirerek monitör standı ayarlamanız. Ekstra 1 rafınız var gibi olur ve daha kullanışlı. Düz 2 metre masaya yayıldıkça yayılıp sonra dağınıklığını toparlamanız zor olabiliyor.

Suntalem ise 4 ayak gerekir bu masayı birleştirmek için. O ek yerleri uçlardan en ufak baskıda suntalemi göçertir benim görüşüm. Ama ek yerleri için 2 tane dik, uçlar için 2 tane dik olursa daha sağlam olur gibi.
Zaten masa dümdüz tek parça olmuyor. Destek için kenar altlarına boydan boya uzun parçalar da ekleniyor. Onları falan mobilyacı düşünür herhalde. Şöyle yani:
1671279178576.png

Ortadaki masanın alttan kuşbakışı. 4 Ayak ve ayakların ortasında birer birleştirici menteşe bulunursa yapılmayacak iş değil. Fakat sağlamlığı kısmı şüpheli.
Çapraz ayak sallanmayı önlüyor, o yüzden o şekilde yapılması daha uygun. Ben ucuz olsun diye düz ayak almıştım çok sallanıyor maalesef. Duvara ve dolaba yanaştırdım sallanmasın diye o şekil idare ediyorum.
Lakin şunu belirtmek lazım 2 metre düz tabla alsanız dahi bu sefer masanın tam ortasına bir ayak koymanız gerekiyor çünkü masanın sadece uçlarında ayak olduğu vakit masa ortasına doğru aşağı çökerek esniyor (özellikle de ağırlık koyduğunuzda). Kendi masamı düz 2 metre tabladan yaptım oradan biliyorum.
Benim masa 150 cm ama ortası esnemedi daha, baya da baskı uyguluyorum aslında oraya. Ama arka tarafa ortaya bi ayak dediğiniz gibi sağlamlığı pekiştirir iyi olur.

Benim tavsiyem 50+100 şeklinde yapıp kalan 50'lik parçayı uygun kestirerek monitör standı ayarlamanız. Ekstra 1 rafınız var gibi olur ve daha kullanışlı. Düz 2 metre masaya yayıldıkça yayılıp sonra dağınıklığını toparlamanız zor olabiliyor.
Buna da katılıyorum. Monitör rafı gerekli.

Zaten masa dümdüz tek parça olmuyor.

Benim masa 150 cm ama ortası esnemedi daha, baya da baskı uyguluyorum aslında oraya. Ama arka tarafa ortaya bi ayak dediğiniz gibi sağlamlığı pekiştirir iyi olur.
Yani ben tek parça 2 metre MDF'den yaptım. 2 metre olduğu için sıkıntı oldu tabi mecbur ortasına ayak koydum. Aşırı önermiyorum 2 metre uzunluğu. Şifonyer tipi bir şey alıp masa 2 metre olacağına 150cm'lik masanın yanına onu koymak da daha mantıklı, benimki masanın altında duruyor masayı kısaltıp yanına almayı düşünüyorum

Yani ben tek parça 2 metre MDF'den yaptım. 2 metre olduğu için sıkıntı oldu tabi mecbur ortasına ayak koydum. Aşırı önermiyorum 2 metre uzunluğu. Şifonyer tipi bir şey alıp masa 2 metre olacağına 150cm'lik masanın yanına onu koymak da daha mantıklı, benimki masanın altında duruyor masayı kısaltıp yanına almayı düşünüyorum
Haklısınız, çok uzun masa iyi değilmiş. Ben 150x75 yaptırmıştım. 75 bi tık fazla derin duruyor masanın üstü boş olduğu için. Monitör koyma amaçlı uzun bir masa üstü raf gibi bir ek yapacağım onu da düşünüp derin yaptırmıştım aslında ama daha yaptıramadım bi türlü, belki onu ekleyince 75cm derinlik çok fazla durmaz.

Bir de uzun masa yerine L şeklinde daha yararlı olabilir masa köşede duracaksa. Hem kol koyma avantajı oluyor hem de oturduğun yerden sadece dönerek başka bir çalışma alanına geçiş yapılabiliyor.

Şimdi bir marangozla daha konuştum. Masa için tablaya ek yapılmaz dedi. Ben de diyorum ki 2 masa şeklinde 100+50 yapayım direkt. Yanyana koyarım öyle nasıl olur? Asimetrik görünsün istemiyorum tabi acaba çok sırıtır mı? Bir de L yapma durumum çok zor köşeye koyma ihtimalim çok düşük.

150CM olarak yaparsam ek yerlerine ayak atmam gerekmez mi? Eğer gerekmiyorsa direkt öyle yapayım diyorum.
Ya aslında attığım fotoğrafta da gördüğünüz gibi masayı üstteki parça değil de alttaki boydan boya olan parça taşıyor benimkinde. Yani o şekilde bi parça üstündeki parçaları dayar diye düşünüyorum.

Şimdi bir marangozla daha konuştum. Masa için tablaya ek yapılmaz dedi. Ben de diyorum ki 2 masa şeklinde 100+50 yapayım direkt. Yanyana koyarım öyle nasıl olur? Asimetrik görünsün istemiyorum tabi acaba çok sırıtır mı? Bir de L yapma durumum çok zor köşeye koyma ihtimalim çok düşük.
Dediğiniz şekilde olabilir belki ama şu an bi fikir daha geldi aklıma. Ben mesela kasayı masanın üstünde değil de yanına sehpa koyup onun üstünde kullanıyorum, bu şekilde hem masa üstünde kocaman bi şey olmuyor hem kasa yerde durup çok tozlanmıyor hem de kablolar kasaya takıldığında mesafe sıkıntısı çekilmiyor. 100 masa yapıp 50'leri masa yanına sehpa tarzı yapsanız nasıl olur sizce şu şekilde:?

1671280782981.png

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı