Masaüstü bilgisayar Ethernet kablosu ve modemden kablo çekmeden internete bağlanabilir mi?

aymila

Yoctopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba. Yeni bilgisayar topladım. İlk masaüstü bilgisayarım. İki katlı bir evdeyim. Bilgisayarı üst kata kuracağım modem alt katta. Üst kattaki prizlerin içerisinden geçen internet kablosunu bulup bağlamak imkansıza yakın bir şekilde uğraştırıcı eski bir binadayım. Alt kattaki modemden yukarıya da kabloyla interneti çekmem benim için hem görüntü olarak hem de ulaşım olarak zor olacak. TP-Link AC1200 VDSL/ADSL Archer VR300 modem kullanıyorum. Ekstra olarak TP-Link çoğaltıcı almıştım. Bu çoğaltıcıyı üst katta herhangi bir prize takarsam PC üzerinden Wi-Fi kısmından internete bağlanma şansım var mı herhangi bir kablo olayına girmeden kablosuz olarak? Alternatif fikirleriniz varsa ve yardımcı olursanız çok sevinirim.

PC'de Wi-Fi kartı varsa evet yapabilirsin fakat yoksa Wi-Fi adaptörü alman gerekiyor, bende kullanıyorum çok bir problem vs. yaratmıyor.

Arkadaşlar merhaba. Yeni bilgisayar topladım. İlk masaüstü bilgisayarım. İki katlı bir evdeyim. Bilgisayarı üst kata kuracağım modem alt katta. Üst kattaki prizlerin içerisinden geçen internet kablosunu bulup bağlamak imkansıza yakın bir şekilde uğraştırıcı eski bir binadayım. Alt kattaki modemden yukarıya da kabloyla interneti çekmem benim için hem görüntü olarak hem de ulaşım olarak zor olacak. TP-Link AC1200 VDSL/ADSL Archer VR300 modem kullanıyorum. Ekstra olarak TP-Link çoğaltıcı almıştım. Bu çoğaltıcıyı üst katta herhangi bir prize takarsam PC üzerinden Wi-Fi kısmından internete bağlanma şansım var mı herhangi bir kablo olayına girmeden kablosuz olarak? Alternatif fikirleriniz varsa ve yardımcı olursanız çok sevinirim.

Kasada Wi-Fi var mı yok mu varsa yapıştır çoğaltıcıyı bağlan gitsin.

PC'de Wi-Fi kartı varsa evet yapabilirsin fakat yoksa Wi-Fi adaptörü alman gerekiyor, bende kullanıyorum çok bir problem vs. yaratmıyor.

Bizim Valorant takımına gelen o arkadaşlardan birisin demek :D

Ben hepsiburadan USB Wi-Fi adaptörü almıştım birkaç aydır kullanıyorum memnunum 3 çizgi çekmesine rağmen neredeyse kablolu ile aynı performansı veriyor USB Wi-Fi adaptör yazarsan bulabilirsin 250 TL civarına almıştım ben.

Kral bunun için anakarta takılan PCI-e Wi-Fi kartları vardır bunlardan kullanabilirsin ekran kartı slotunun altında ya da üstünde bulunan PCIe slotuna takılır ama kullandığın internet yavaşlar yine de bakmak istersen işte sana bir örnek (wifi kartı)

internet hızında çok fazla bir sıkıntı çıkarır mı türk telekom kullanıyorum beşiktaş semtindeyim bir yan binam fiberken benim binamda yok bu sebeple mbps de baya düşük seviyelerde

Telefonunu ev internetine bağla sonra telefonunuda USB Tethering ile bilgisayarına bağlayıp ağ paylaşımı aç. Yaklaşık 5 ay o şekilde kullanmıştım ve stabil 50Mbps veriyordu.

Kasada Wi-Fi var mı yok mu varsa yapıştır çoğaltıcıyı bağlan gitsin.

Bizim Valorant takımına gelen o arkadaşlardan birisin demek :D
merhaba prize bi alet var ona takıyosun modemi o ethernete bağlıyosun aynı prizden bitane daha var onuda odana bağlayıp ethernete bağlıyosun https://www.amazon.com.tr/TP-Link-TL-PA4010KIT-TL-PA4010-Powerline-Başlangıç/dp/B00A0VBPLM?source=ps-sl-shoppingads-lpcontext&ref_=fplfs&psc=1&smid=A1UNQM1SR2CHM detaylı anlatımları var anlatamamış olabilirim
teşekkür ederim bakacağım hemen

olup olmadığını nasıl anlayabileceğimi de bilmiyorum dediğim gibi yeni pc kullanıcısıyım macten sonra bu işler baya karışık geldi açıkcası fakat öğreneceğim

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı