Masaüstü bilgisayar temizliği nasıl yapılır?

Fatih_123

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Xfx Speedster swft Rx 6700XT Ryzen 5 5600x
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar masaüstü bilgisayarımı tozlarını almak, gerekirse parçaları nemli bezle hafifçe silmek istiyorum parçalar tozlandığı için fanlar işlemci ekran kartı fanları vs tozlandı bunları nasıl tozlarını alabilirim veya silebilirim en basitinden sadece tozları almak istiyorum çünkü tozlanma sistemin yavaşlamasına neden oluyor bu tozları da parçaları sökmeden vs kasanın camını çıkartarak süpürgeyle Full seviyede tozları alabilir miyim parçalara zarar verir miyim? Üstüne bir de parçaları aynı şekilde sökmeden nemli bezle hafifçe silebilir miyim yine parçalara zarar verir miyim? Kasanın parçalarını sökmekten üşeniyorum son soru kasanın tozlanmasını önüne geçmek için ne yapabilirim? Biraz uzun soru oldu farkındayım ama yardımcı olursanız çok sevinirim şimdiden ilginize teşekkürler.

Dosya Ekleri

• IMG_20230420_152212.jpg
    IMG_20230420_152212.jpg
    184,6 KB · Görüntüleme: 78
Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle kasayı kurutma makinesinin soğuk modu ile uzaktan kabaca temizleyebilirsin. Nemli bez yerine toz bezi ile belirli bileşenlerin üstünden nazikçe geçebilirsin.

Öncelikle kasayı kurutma makinesinin soğuk modu ile uzaktan kabaca temizleyebilirsin. Nemli bez yerine toz bezi ile belirli bileşenlerin üstünden nazikçe geçebilirsin.
Peki bunları yaparken bilgisayarın anakarttaki malzemelerini çıkartmama gerek var mı psu kablosunu çekmeme gerek var mı

Bas kompresörü. İzopropil alkol ile temizleyebilirsin diye biliyorum. Tozlanmanın önüne geçmek için mıknatıslı toz filtresi kullanabilirsin.
Peki bunları yaparken bilgisayarın anakarttaki maus vs kablosunu çıkartmama gerek var mı psu kablosunu çıkartmamam gerek var mı

Evet PSU kablosunu çıkartın ve güç düğmesine 20 sn basılı tutun kabloyu söktükten sonra. Ayrıca vücudunuzdaki statik elektiriği boşaltmak için metal bir kapı koluna dokunabilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı