Masaüstü bilgisayar ucuz parça alınacak yerler

Ben amazondan çok alışveriş yaptım. 75€ üstüne vergi kesilir, kesilen vergiyi devlet değil amazon keser. Amazonun vergiyi kesme sebebi gümrükten geçirebilmektir. Hatta bu ödemeler "deposit fee" olarak geçer. Aynı fiyata geliyor lafı yanlıştır. Ürününden ürününe değişir. Örneğin, işlemci neredeyse burayla aynı fiyata denk geliyor. Ancak ekran kartlarında böyle bir durum söz konusu değil.

Örneğin, 980Ti'ı şu anda amazonda vergisiyle beraber toplamda 2100-2300 lira civarı bir fiyata getirtebilirsiniz. Türkiyedeki fiyatı 3000 lirayı geçmekte.

Ürünlerin ne kadara geldiğini vergi vb. toplamda ne kadar tuttuğunu ödeme bölümünün en sonunda amazon size söylüyor. Hemen altında da "Proceed to Checkout" butonu bulunuyor eğer basmazsanız ödeme yapmıyorsunuz. Bu şekilde araştırdığınız ürünlerin fiyatlarına bakabilirsiniz.

Ve ayrıca eğer alışveriş yapacaksanız, ödemeyi doğrudan dolar üzerinden yapmanızı tavsiye ederim. Amazonun dolar kuru ile bankaların, türkiyenin güncel dolar kuru genellikle farklı oluyor. Örneğin en son alışverişimde buradaki dolar kuru 2.82 iken amazonun dolar kuru 3'ün üzerindeydi. Yüksek fiyatlı ürünlerde aradaki fiyat farkı artabiliyor bu kurlarla. Ha ama genel olarak her türlü amazon daha ucuzdur.

Teşekkür ederim yeterince bilgi sahibi olmuş oldum sayenizde. Peki güvenilir midir? Birkaç defa olay yaşadım kalemim ulaşmadı elime. Bazı arkadaşlar da o ürünlerin takip sistemi yok çalabiliyorlar gibi şeyler söylediler. Bu kartlarda da başıma böyle bir şey gelme ihtimali var mıdır? Bir de bütün parçaları getirebilir miyim yani belirli bir sayı hakkım var mı?

Amazon'dan gelen ürünün çalınma gibi bir olayı yok takip sistemi mevcut, 7-10 güne kadar eline ulaşıyor ürün, ayrıca bilgisayar bileşeni olarak anakart harici tüm ürünleri getirebilirsin. Bir yerde görmüştüm hala geçerli mi bilmiyorum, amazon vergiye tabi ürünlerden gümrük kontrolü esnasında vergi alınmazsa ödediğiniz vergi ücretini geri iade ediyormuş.

Teşekkür ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…