Masaüstü Bilgisayar Windows Boot Etmeme Sorunu

Daha fazla  
Benim ortalama 2010 yılında toplanmış AMD tabanlı bir bilgisayarım var. Bundan önce bir bilgisayarım daha vardı o 2005 yıllarında hazır olarak alınmıştı. Onu 5 sene kullandıktan sonra bu bilgisayarı topladım. Tabi bu bilgisayarı da eski kasamla topladım. Güç kaynağım da eski bilgisayarımdan kalma. 2-3 sene kullandıktan sonra arızalar çıkartmaya başladı. Önceden formatla çözülüyordu fakat sonradan Windows'u boot etmemeye başladı. Harddiskten olduğunu düşündüm harddiski değiştirdim tam düzeldi derken 1 hafta 10 gün sonra tekrardan başladı. SATA kablosunu değiştirdim tekrardan düzeldi. 1 hafta sonra tekrar aynı sorun oldu. Sorun oldukça RAM olsun, SATA kablosu olsun çıkarıp takınca düzeliyordu. Bòyle kullanmaya devam ettim. 6-7 ay sonra bilgisayar açılmamaya başladı. Tekrardan bir şeyler yapınca düzeldi. Şimdi sorun anakartta mı, işlemcide mi, güç kaynağında mı anlamadım açıkçası. Şu an eğer bilgisayarımı yaşatabilirsem yaşatırım, yaşatamazsam hazır bilgisayar almayı düşünüyorum. Çünkü bir aralar çok uğraştım ama çözüm bulamadım. Çok küçük bir arızası var ama ne olduğunu bir türlü bulamadım.

Arıza vermeye başladı demişsiniz, detay yok. HDD değişti düzeldi tekrar bozuldu demişsiniz, yine detay yok.
Aldığınız hataları, yaşadığınız sorunları anlatmamışsınız. Bunları anlatacaksınız ki size çözüm sunalım.
Sistem bileşenleri ve sorunun detaylarını açık bir şekilde belirtin.

Şöyle söyliyim;HDD'yi değiştirdikten sonra tekrardan boot etmedi boot etse bile sürekli Windows çöküyordu. Sistem özelliklerini tam olarak hatırlayamıyorum şuan Bilgisayar elimde değil elime geçince buraya belirtirim.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı