Çözüldü Masaüstü bilgisayar yanmış olabilir mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Cray12a

Hectopat
Makaleler
2
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İ5 12400F RTX 3060 12 GB 16 GB RAM 512 GB SSD
Arkadaşlar çok uzatmayacağım, Power kablom bozuktu ve PC'yi açmak için onu oynatıyordum. Cuma günü eve geldiğimde bunu sürekli yaptım ve bıraktım. Daha sonrasında tekrar denediğimde Power kablosunu oynatınca gelen "cırt cırt" sesi gelmedi ve PC açılmadı. Kablo komplemi bozulmuştur PC yanmış mıdır?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bilgisayarınızın yanacağını düşünmüyorum öyle kolay yanmaz. Yüksek ihtimalle kablonuzda problem olmuştur.

Hayır deneyeceğim sipariş verdim.

Umarım haklı çıkarsın dostum.
ilk pc topladığımda elimdeki power kablosu yırtıktı ama takmak zorunda kaldım. psuya güç verdiğimde kablo patlamıştı. sigortada atmıştı yeni kablo alıp taktım hiç bir sorun yoktu. yani öyle hemen yancak patlicak şeyler değil bu parçalar.

Umarım sorun yoktur bilgisayarda ki olacağını düşünmüyorum bunlar öyle kolay yanacak şeyler değiller ama tabii ki bozuk bir kablo sisteme zarar verebilir sağlam kablo almak en doğrusu iyi forumlar.

Hocam konudan ayrı ama sisteminiz güzelmiş, bilgisayarınız için almadıysanız akım korumalı priz almanızı öneririm. Çünkü olası elektrik kesintilerinde vs. ekran kartı yanabiliyor çok kişinin başına geldi.

Arkadaşlar çok uzatmayacağım, Power kablom bozuktu ve PC'yi açmak için onu oynatıyordum. Cuma günü eve geldiğimde bunu sürekli yaptım ve bıraktım. Daha sonrasında tekrar denediğimde Power kablosunu oynatınca gelen "cırt cırt" sesi gelmedi ve PC açılmadı. Kablo komplemi bozulmuştur PC yanmış mıdır?

Anakart sağlamsa bir şey olmaz ama PSU yanmış olabilir.

Hocam konudan ayrı ama sisteminiz güzelmiş, bilgisayarınız için almadıysanız akım korumalı priz almanızı öneririm. Çünkü olası elektrik kesintilerinde vs. ekran kartı yanabiliyor çok kişinin başına geldi.
Akım korumalı prizimdeydi zaten.

Anakart sağlamsa bir şey olmaz ama PSU yanmış olabilir.
İnşallah yırtabilirim

Technopat Haberler

Geri
Yukarı
09:05:00