Masaüstü bilgisayara limonata dökülünce ne yapılmalı?

yusaaydn

Kilopat
Daha fazla  
Oncelikle hepinize merhaba,
Bugün yavru kedim bir anlik heyecani ile masamdaki limonatayi bilgisayar kasasinin ustundeki hava sogutma bosluklarindan neredeyse hepsini doktu. Hemen fislerini cektim ve koseye aldim. Oncesinde sadece isiklari yaniyordu fakat ekran kartini sokup anakarta bagladigimda goruntu alabildim, tüm parcalar saglam sayilirdi. Birden PC'yi acarken bir yerden yanik kokusu geldi ve yaklastigimda CMOS pilinden geldigini fark ettim. Yenisini satin aldim ve PC'yi acmaya calistim. Bu sefer CPU isigi kirmizi yandi. Ben de guc kaynagindan CPU'ya gelen PSU kablosunu ve anakarttaki CPU kontaklarini alkol ile temizledim kulak cubuklari yardimlariyla. PC şu an boot oldu ekran kartsiz sikintisiz dropsuz bir sekilde calisiyor. Tabii ki ekran kartını da denedim fakat acma tusuna bastigim anda fanlari %100'de calisiyor ucak motoru gibi ve ekran gelmiyor. 2-3 kere daha ekran kartiyla boot denedim 3. de fanlar nefes ritmi seklinde bir hizlandi bir yukseldi yine goruntu alamadim. Bu konuda yardimlarinizi bekliyorum teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
En başında izopropil alkol ile temizleyip kurutsaydınız belki kurtarabilirdiniz. Eğer sistemi tamamen kurutmadan açmaya çalıştıysanız kısa devre düşmüştür. Evde yapılabilecek bir şey olduğunu sanmıyorum. Servise verseniz iyi olur.

En başında izopropil alkol ile temizleyip kurutsaydınız belki kurtarabilirdiniz. Eğer sistemi tamamen kurutmadan açmaya çalıştıysanız kısa devre düşmüştür. Evde yapılabilecek bir şey olduğunu sanmıyorum. Servise verseniz iyi olur.

Ekran kartina kendim müdahale yapmayacagim tabii ki. Ama yasadigim ülkeye donunce ekran karti sipariş verecegim. Sizce degistirmem gereken parca var mi?

Ekran kartina kendim müdahale yapmayacagim tabii ki. Ama yasadigim ülkeye donunce ekran karti sipariş verecegim. Sizce degistirmem gereken parca var mi?
Bir tahminde bulunmak zor fakat ben anakartın da sağlam kaldığına pek ihtimal vermiyorum. Teknik bilgisi olan birine gösterip bilgi almak daha doğru olur. Başka türlü gereksiz masraf yapabilirsiniz.

Bir tahminde bulunmak zor fakat ben anakartın da sağlam kaldığına pek ihtimal vermiyorum. Teknik bilgisi olan birine gösterip bilgi almak daha doğru olur. Başka türlü gereksiz masraf yapabilirsiniz.
Bende dusunmuyordum ama stabil olarak calisiyor suan sadece CPU soket etrafinda ve ekran kartinda hasar gorebildim..

Bende dusunmuyordum ama stabil olarak calisiyor suan sadece CPU soket etrafinda ve ekran kartinda hasar gorebildim..
Yaşadığınız ülkede tamir ücretleri ne boyutlarda çıkıyor bilemiyorum ama Türkiye'de tamir ücretleri, çoğu zaman sıfır parça fiyatlarıyla yarışır düzeyde çıkıyor. Ülkenizde daha makul bir fiyatlandırma varsa, tamir de ettirebilirsiniz.

Yaşadığınız ülkede tamir ücretleri ne boyutlarda çıkıyor bilemiyorum ama Türkiye'de tamir ücretleri, çoğu zaman sıfır parça fiyatlarıyla yarışır düzeyde çıkıyor. Ülkenizde daha makul bir fiyatlandırma varsa, tamir de ettirebilirsiniz.

Ülkemde tamir ettirmek yerine yenisini aliyoruz tamir yerleri pek meshur degil telefon haric. Hiç bilgisayar tamircisi gormedim.

Güncelleme, ekran kartida hayata dondu eskisi gibi calisiyor sistemim cok ilginc. Birde limonata bol sekerli sivi ama sanirim yeni parcalarda koruma yapiyorlar yada sivi temaslarini engelleyici bir sey var. Eski sistem olsaydi hakkin rahmetine kavusuturdu sanirim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı