Masaüstü bilgisayarda Wi-Fi nasıl kullanılır?

Thommyshelby

Hectopat
Daha fazla  
Masaüstü bilgisayar almayı düşünüyorum ama odama Ethernet kablosu çekme imkanım yok. Tek çare Wi-Fi özelliği olan anakart almak mıdır?

Son düzenleyen: Moderatör:
Harici wifi adaptorler var hocam anakart almaya ne gerek var .

benim tercihim pci tarzi olan.

Bunlarla bağlantı çok sağlıklı oluyor mu acaba
Usb tarzi cok saglikli vermiyor ama pci tarzi alirsaniz daha saglikli. 500m hiz var bende hepsini ccekiyorum. hicbir sikinti yok. wifi 6 destekli aldim ilerisi icin. hicbir sikinti yok.

Masaüstü bilgisayar almayı düşünüyorum ama odama Ethernet kablosu çekme imkanım yok. Tek çare Wi-Fi özelliği olan anakart almak mıdır?
Küçük USB dongle'lar ısınma yapar TP-Link aldım mesela çalışıyor sorun yok ama 1 saat oyun oynayınca ısıdan sapıtmaya başlıyordu alet Tenda usb 3.0 lı bir modeli var şuan sorunsuz yıllardır severek kullanırım.

2 ci seçenek daha hızlı olur direkt anakarta takıldığı için, USB ile takılanlar genelde USB söketinin hızına göre yavaş olabiliyor, ya da hızlı olabiliyor.
Aynen oyle oluyor hocam zaten. Tam hiz vermiyor 5g destekli felanlari var ama usb ne hiz desteklerse onun ustune cikmiyor. O yuzden pci daha mantikli.

TP-Link zaten birçok bilgisayarda çalışmama ihtimalide oluyor, benim aldığım V1.0'dı Windows 10 bazı bilgisayarlarda çalışıyor bazılarında çalışmıyordu W11'lerdede aynı durum vahim.

Usb tarzi cok saglikli vermiyor ama pci tarzi alirsaniz daha saglikli. 500m hiz var bende hepsini ccekiyorum. hicbir sikinti yok. wifi 6 destekli aldim ilerisi icin. hicbir sikinti yok.
Hocam temel sorun denediklerim arasında alet uzun kullanımda ısıyı dağıtmalı anten devresi var içinde diğer cihazlardan daha fazla güç çeker anten devresi. TP-Link küçücük yapacam diye ısınma sorunu çıkarıyordu. Şuan Tenda U12 'de hiçbir sıkıntı yaşamadım rekabetçi oyun ile de sorunu yok. Mükemmel alet ama USB 3.0 olmasının burda etkisi nedir performansıma ne kadar nasıl etki ediyor o konuda birşey diyemem.

TP-Link zaten birçok bilgisayarda çalışmama ihtimalide oluyor, benim aldığım V1.0'dı Windows 10 bazı bilgisayarlarda çalışıyor bazılarında çalışmıyordu W11'lerdede aynı durum vahim.
Evet Tenda eskiden driver sorunu yaşamazken şuan Win 10da kendi programını açınca Windows ile çakışmalar felan başladı. Tenda yazılımı açmayınca sorun gitti... Anlamadım ama sorun yok memenunum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…