Masaüstü bilgisayardan fan sesi gelir mi?

Yanlış bir bilgilendirme, laptopların termal ısı dağılımı küçük bir kasada olduğu için çok daha kötü, bu yüzden birkaç başarılı model hariç genelde gürültülü çalışırlar. Ne kadar fan o kadar gürültü düşüncesi de yanlış, fanlar kasanın sıcaklığına göre sistem tarafından ayarlanan hızda döner(elbette elle de ayarlanabilir), fan sayısı fazla olduğu için doğal olarak ısınma süresi gecikir, soğutma süresi düşer. Millet boşuna laptopun altına 5-6 fanlı soğutucu almıyor.
Hocam iyi de soğutma boruları daha fazla hacme sahip cihazın hava alacağı yerler var bunlar hiç etki etmiyor mu? Ben cidden masaüstü bilgisayarları yük altında az bir ses verdiklerini onun dışında neredeyse sessiz çalıştıklarını sanıyordum :D

Eminim ki laptopumda God Of War'ı Armoury Crate'den performans moduna alınca çıkan sesten az ses veriyordur. Fanlar 5500~ RPM'de dönüyor :D
Hocam iyi de soğutma boruları daha fazla hacme sahip cihazın hava alacağı yerler var bunlar hiç etki etmiyor mu? Ben cidden masaüstü bilgisayarları yük altında az bir ses verdiklerini onun dışında neredeyse sessiz çalıştıklarını sanıyordum :D

Eminim ki laptopumda God Of War'ı Armoury Crate'den performans moduna alınca çıkan sesten az ses veriyordur. Fanlar 5500~ RPM'de dönüyor :D
Dizüstünde abartı modeller dışında 1 ya da 2 tane fan olur. Ortalama bir bilgisayarda 5 ile 11 arası fan olur. Ve çok daha fazla güç tüketip çok daha fazla ısı ürettiği için fanlar laptoptan daha sesli çalışır.
Hocam masaüstülerde fan sesi duyulacak kadar var mıydı? Hayatımda bende konu sahibi gibi 9-10 yıldır laptop kullandığım için bilmiyordum :)
Çok normaldir. Kasa soğuması için bu sese dayanacan. Yoksa kasa kalorifer olur :D
Cevap veren herkese çok teşekkür ediyorum. herkese Hayırlı Akşamlar.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı