Masaüstü geliştirme sektörünün bitişe gitmesi

300319

Zettapat
İlk 5 Haneli Mesajınız!
Makaleler
63
Yıl başında artan masaüstü geliştirme sektörü hızla yok olmaya doğru ilerliyor arkadaşlar. Şirketler ve müşteriler masaüstü program kullanmak yerine hızla bulut sistemlerine yöneliyorlar.

Masaüstü yazılımları geliştirmek artık işsizlik nedeni gibi görülmeye başlanacak.

Şu an AI, bulut sistemleri, gömülü sistemler, mobil geliştirme, dinamik gelişmiş web siteleri, oyun geliştirme popüler. Onun dışında pek popülerlik gözükmüyor.

Eğer masaüstü yazılımları geliştirme gibi bir hedefiniz varsa tekrar düşünmenizi öneriyorum.

En çok kullandığım C# dili masaüstü sektörü için Türkiye'de bitiyor. Türkiye'de en çok kullanılan programlama dili C# olmasına rağmen masaüstü sektörü için bitik duruma geliyor bence.

C# web geliştirme kısmında hala ilk başta ülkemiz için.

Son düzenleme:
Panik yok. Paranoyak olmaya gerek yok. Nerede bunu belgeleyen veriler? Kendi kişisel görüşlerini gerçek sananlara itibar edilmez.
Konuya katılıyorum. Web uygulamaların yapamadığı bir şey kalmadı. Erişilebilirlik açısından da daha öndeler. En önemlisi de şirketler ye ye doymayacakları kadar telemetri toplayabiliyor.

Tek sorunu çok bellek tüketmesi falan da, 10000 MHz bellekler belki çıkmıştır şimdi, 2023'de bu bir sorun mu?

@296181 Yurt dışında popüler olan bir site 5 Software Development Trends in 2023: AI, ML,& Big Data | Turing

Yorumunuz saçma, bilip bilmeden yorum yazmışsınız.
Tıp'ta da var böyle olaylar. Her sene yeni bir hastalık Trend olur. Her sene yeni Doktor'lar mı eğitiliyor? Bir programcı kendinden ne bekleniyorsa yapabilmeli. Masaüstü programcısı diye bir meslek yok. Çalışma ortamına göre kendini geliştireceksin ve yeniliklere uyum sağlayacaksın. Ama başta sağlam bir temelin olmalı.

Tamamen bitmez yine gereksinimler oluyor, mesela YouTube müziğin masaüstü uygulaması olmaması bana göre bir eksi. Ancak dediğiniz gibi son kullanıcı tarafında bir şey indirmeden direkt erişmek daha çok seviliyor.

Ne? Başta diyorsun bitmez etmez, sonra uyum sağlayacaksın.

Desktop kavramını ele alırsak bunun içine sunucu yazılımları, sürücüler, doğrudan kullanıcı yazılımları, mobil üzerinde oyun ve uygulamalar vs. de bu sınıfa girer aslında, bu tamamen masaüstü denildiğinde ne anladığınıza bağlı olarak değişir. Bana göre işletim sistemi de dahil olmak üzere, bir işletim sisteminde koşan bütün yazılımlar masaüstü yazılımdır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…