Öncelikle teşekkür ederim. Hayır, sistemi oyun için kullanmıyorum. Profesyonel fotoğrafçıyım. Özellikle Adobe programlarını kullanıyorum. Photoshop, Lightroom, InDesign ve Premiere ağırlıklı çalışıyorum.
Harddisk Sentinel programında performans sürekli %80, sağlık da %96 gösteriyor. Okuma ve yazmada da maksimum 100-110 MB civarına ulaşıyor. Benimki profesyonelce bir tespit değil, belki de yanlıştır ☺ Ancak sistemi daha hızlı bir SSD'ye taşımak istiyorum.
Bir de fotoğraf görüntüleyicide yaklaşık 15 MB'lık bir fotoğraf görüntülemek istediğimde görüntü yaklaşık 5-10 saniye arasında bulanık kalıyor, sonradan netleşiyor. Bu durumun harici harddiskten kaynaklandığını düşünmüştüm ancak SSD okumalarında da yapıyor.
Sistemi kurarken yeter diye düşünmüştüm ancak RAM ve SSD takviyesi yaparsam daha verim alacağımı düşündüm. Video ve fotoğraf işlemlerinde biraz yavaşlama oluyor.
Çok teşekkür ederim. Evet, Premiere'de video render yapıyorum. Photoshop'ta da büyük dosyalar çalışıyorum. Zaten sistemi kurarken 16 yeter diye düşünmüştüm. Çok yavaş diyemem ancak render bazen bekletiyor. Sistemi 1 yıl önce uygun fiyata kurmuştum. RAM'i yükselterek uzun yıllar, daha hızlı ve verimli kullanmak istedim. Hobi değil, iş amaçlı kullandığım için hız önemli.
Yine de bilen insanlar gereksiz diyorsa, dikkate alırım. Onun için buradan yazdığınız tavsiyeler çok değerli. Tekrar teşekkür ederim.