Masaüstü ile dizüstü işlemcilerinin performansları aynı mı?

ANGRY1GHOST

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar ben eğitim - seyahat zorunluluğundan dolayı dizüstü alacağım (o paraya masaüstü düzerim diyen arkadaşlar için belirttim. ) Ama bir şeyi merak ediyorum. Mesela masaüstü bilgisayarda 8. nesil i5 ile dizüstü bilgisayarda 8. nesil i5 işlemci aynı performansı verir mi eğer aynı olmazsa ne kadar az veya ne kadar çok performans verir cevaplarsanız çok mutlu olurum. Veya farklı nesillerde aynı veya farklı performans ( örneğin 4. nesilde masaüstü daha iyi ama 5. nesilde aynı performans gibi) söz konusu ise belirtir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Tabi ki de hayır. Masaüstü işlemcileri daha güçlüdür.

Öncelikle mimariler çok farklı aynı zamanda küçük bir kutunun içine kapatılmış bir işlemci büyük bir fan ile çalışan işlemciden tabi ki oldukça performanslı çalışır.

Hayır.

0.52 itibari ile izleyin.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Dizüstü bilgisayarlarda işlemciler U ve H serisi olarak ayrılır.
U serisi genelde internette gezinmek için az güç harcayan laptoplarda bulunur (pil ömürleri genelde uzun olur)
H serisi genelde oyun, ağır işler için tasarlanmıştır (pil ömrü genelde az olur).
Masaüstü işlemciler ile laptop işlemciler aynı güçte değildir. Masaüstü işlemcileri daha güçlüdür.

Hayır aynı değildir. Dizüstü bilgisayarların işlemcileri daha düşük saat hızlarında çalışarak daha az ısı üretmek için tasarlanır. Dolayısı ile işlemcilerin sonunda bir harf daha olur.
Farklı nesiller farklı performanslar sergiler evet. Yeni nesil bir i7 ile 2 nesil öncesindeki i7 arasında fark vardır.

Şu an Ryzen 4600H / 4500U / 4700U işlemcileri masaüstü işlemciler kadar iyi performans veriyor ama ısınmasını engelleyemezseniz performansı düşer. Mesela kağıt üzerinde 4500U, benim şu an masaüstümde kullandığım Ryzen 2600 kadar performanslı.

Hocam ne demek istediğinizi tam olarak anlayamasam da dizüstü ve masaüstü işlemcilerin performansı aynı değildir. Örnek olarak:
Eski nesil bir masaüstü işlemcisi, en yeni nesil bir dizüstü işlemcisinden daha güçlü olabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…