Masaüstü ile internete erişilmiyor

kfrkan

Hectopat
Evdeki diğer cihazlarda Wi-Fi ile internete bağlanabiliyorum. LAN kablosu ile PlayStation'a da bağlanabiliyorum. Ancak masaüstü ile internete erişemiyorum. LAN kablosu bağlı gözüküyor. Telefonu kablo ile masaüstüne bağladım ve internet erişimi açtım. Orada da sorun yok. Modemi, bilgisayarı yeniden başlattım. Bilgisayardan ağı devre dışı bırakıp tekrar aktifleştirdim. LAN girişlerini de değiştirdim. PlayStation yine bağlanıyor. Ama masaüstü hala bağlanmıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Modem arayüzünden kablosuz bölümüne girin. Biraz kurcalayın orda MAC filtreleme başlığını görürsünüz. Ordan herhangi bir filtreleme olup olmadığını kontrol edebilirsiniz.

Cihaz kablolu olarak bağlı ama MAC filtrelemesi yok. Kontrol ettim. Bir anda internet erişimi gitti.
Sırasıyla aşağıdakileri komut sistemine yazıp enterlayın ve bilgisayarı yeninden başlatın. Ben böyle çözmüştüm.
ipconfig /release
ipconfig /flushdns
ipconfig /renew
Bu yolu denedim. Sonrasında DNS yapılandırmasını otomatik yaptım. Sorunum çözüldü.

Son düzenleme:
Teşekkür ederim yardım için. Türknet'ten de dönüş geldi. Bazı dönemlerde sunucularda yoğunluk olduğundan böyle olabiliyormuş. DNS'yi manuel olarak değiştirerek sorunu çözebilirsiniz dediler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…