Masaüstü kasanın Power tuşu göçük basmıyor

Erenizm

Decapat
Merhaba. Kasamı yetkili servise vermiştim bozuktu 23 günde anca elime ulaştı ama ulaşınca kötü bir durum beni karşıladı. Bilgisayarı monitöre bağladığımda Power tuşuna bastığımda tuşun göçük oldugunu fark ettim(açılmadı kasam). 1 dk lık uğraş sonucu tuşu ve etrafını kurcalarken bilgisayar açıldı(yani bilgisayar şu an çalışıyor ama tuşta bir sıkıntı var) bilgisayarımı en az böyle yaklaşık 7-10 gün kullanmam lazım, sonra Power tuşunu tanıdık bilgisayarcıya yaptırmak istiyorum. Yetkili serviste bilgisayarımın 2 parçası bozuktu yapılması ve bakımı 22 günü anca aldı, bir daha beklemek istemiyorum servisi(işlemci ve anakartım bozuktu garantileri zaten gitti garanti dışı kaldı ve onardılar). Tanıdık bilgisayarcıya yaptırtacağım ve bilgisayarı kapamak istemiyorum açamam korkusuyla, anakarttan kısa devre yapılabilirmiş ama her gün 2-3 kere yapmam sıkıntılı olur yani onu yapmak istemiyorum, bilgisayarı kapatıp açabilen telefona bağlanan bir uygulama var mı bildiğiniz, veya bir yöntem? Yoksa eğer bilgisayarı Full açık kullanacağım 7-10 gün boyunca hiç kapatmadan. Teşekkürler yardımlarınız için şimdiden.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ön panel Power Sw soketini anakarttan çıkarın oradaki iki pin arasına tornavida değdirerek açıp kapayın.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ön panel Power SW soketini anakarttan çıkarın oradaki iki pin arasına tornavida değdirerek açıp kapayın.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hocam bunun dışında yazılımsal bir uygulama yok mu acaba bilgisayarı aç kapat yapabileceğim?

Bildiğim kadarıyla yok. Uykuya alan vardır ama kapatan duymadım.

Yeni nesil BIOS'larda Wake On LAN > Power on By PCI-E/PCI diye geçiyor.

Ben bunu denedim. PC telefondan açılıyor ama kapanmıyor. :(

Son düzenleme:
Bildiğim kadarıyla yok. Uykuya alan vardır ama kapatan duymadım.

Yeni nesil BIOS'larda wake on lan > Power on by PCI-E/PCI diye geçiyor.

Ben bunu denedim. PC telefondan açılıyor ama kapanmıyor. :(

Hocam bilgisayar tamamen kapalıyken Power tuşuna basmadan açılıyorsa bu uygulama aradığım uygulama çünkü zaten kapatmada sıkıntı yok ama açmada Power'da sıkıntı olduğu için problemim bilgisayarımı açmak. Az sonra deneyeceğim hocam inşallah çalışır.

Telefonda "Wake On LAN" uygulamasını indirin, PC'deki ağ ayarlarını yapın, BIOS'ta da ayarlayın, o kadar. Telefondaki yazılım otomatik ayarlıyor ve tek dokunuşla açıyor PC'yi. :)

Az önce mutfağa gidip denedim gayet başarılı.

Telefonda "wake on lan" uygulamasını indirin, PC'deki ağ ayarlarını yapın, BIOS'ta da ayarlayın, o kadar. Telefondaki yazılım otomatik ayarlıyor ve tek dokunuşla açıyor PC'yi. :)

Az önce mutfağa gidip denedim gayet başarılı.

Şu anda adımları uyguluyorum, bu arada bilgisayarı kapatıp denemeden çalıştığını anlamanın bir yolu var mı?

Aktifse yazılımda yeşil ışık yanıyor. Değilse kırmızı. Yalnız uygulama hemen tepki vermiyor, ağ taraması yapıyor. Bu 20-30 saniye kadar sürebiliyor.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı