Masaüstü mü notebook mu?

Daha fazla  
Ben yeni bilgisayar alacağım ama notebook mu masaüstü mü karar veremedim. İlk başta notebook alacaktım ama internetten videolara falan baktım masaüstü oyunlar için daha iyi. Ama masa başında rahat edemiyorum. Notebook alsam oyunlarda sıkıntı yaşar mıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
En son masaüstüm ilkokula giderken vardı, sonra furyayla laptop aldık. Wow, CS:GO, Dota 1 ve 2, EA Games'in çeşitli oyunları derken 3 ay önce (yaş 29) masaüstü aldım. İyi ki almışım. Klavye ekran arası mesafe özgürlüğü, klavyeyi hor kullanabilme (hararetli oyunlarda), ekran boyutu, ısınma problemi vs masaüstü alarak çok iyi yapmışım.

Kardeşim hala laptop kullanıyor ve gerekçesi; bazı haftasonları aile yanına ya da arkadaşa gitmek, okul ve işle ilgili projeler yapmak, istediği yerde oyun oynamak.

Ben; düzenli işim var, yerim yurdum sabit, işle ilgili bir durum olursa işyerinin sağladığı laptobu kullanma.

Fiyat performans olarak başka arkadaşlar detaylıca yardımcı olur ama yukarıda yazdığım durumları da göz ardı etmeden tercih yapın, sonra üzülmeyin.
Tamamen kendi kişisel tercihlerimden yola çıkarak bir cevap vereyim buna. Eğer oyun amaçlı alacaksanız ve yanınızda sürekli taşımanız gerekmeyecek ise masaüstü almalısınız. Notebook da olsa oyun oynarken bir masada oturmanız gerekecek sonuçta. Koltukta otururken ya da yatakta uzanırken verimli oyun oynanmıyor. Ayrıca bileklerinizin, dirseklerinizin ve omuzlarınızın canına okursunuz. Masada rahat edememe sebebiniz sandalye vs gibi sebepler ise bilgisayarla beraber bir oyuncu koltuğu almanızı da öneririm. En azından bel ve sırtınız daha az yorulacağı için daha rahat edersiniz. (Ayrıca acizane tavsiye saatlerce bilgisayar başında hareketsiz oturmamak. Kısa aralıklarla kalkıp hareket etmek sağlığınız açısından iyi olacaktır.)

Ama tüm bunların yanında bilgisayarınızın taşınabilir olması ihtiyacınız varsa tüm bunlar taca çıkar. O zaman bir notebook almalısınız. Ama onu da masada kullanmanızı tavsiye ediyorum. :)

Şöyle bir örnek vereyim.
Bilgisayar rx580 li sistemi 3.5k ya toplarsın ama eşdeğer bir laptop 6-8 bin ₺ arası ve laptop pek oyun için değil denilebilir. Avantajı taşınabilir ve kucak üstünde rahat kullanımı.
Laptop almamak için nedenler:
1. Isınma, performans kaybı ve yükseltme pek yapılamaz.
2. Aşırı pahalı oluyor.
3. Temizlik yaparsan garanti dışı oluyor. (bazı seçkin ürünler hariç)

En son masaüstüm ilkokula giderken vardı, sonra furyayla laptop aldık. Wow, CS:GO, Dota 1 ve 2, EA Games'in çeşitli oyunları derken 3 ay önce (yaş 29) masaüstü aldım. İyi ki almışım. Klavye ekran arası mesafe özgürlüğü, klavyeyi hor kullanabilme (hararetli oyunlarda), ekran boyutu, ısınma problemi vs masaüstü alarak çok iyi yapmışım.

Kardeşim hala laptop kullanıyor ve gerekçesi; bazı haftasonları aile yanına ya da arkadaşa gitmek, okul ve işle ilgili projeler yapmak, istediği yerde oyun oynamak.

Ben; düzenli işim var, yerim yurdum sabit, işle ilgili bir durum olursa işyerinin sağladığı laptobu kullanma.

Fiyat performans olarak başka arkadaşlar detaylıca yardımcı olur ama yukarıda yazdığım durumları da göz ardı etmeden tercih yapın, sonra üzülmeyin.

Çözüm
Ben yeni bilgisayar alacağım ama notebook mu masaüstü mü karar veremedim. İlk başta notebook alacaktım ama internetten videolara falan baktım masaüstü oyunlar için daha iyi. Ama masa başında rahat edemiyorum. Notebook alsam oyunlarda sıkıntı yaşar mıyım?
Kendimden örnek vereyim. Ben şu anda laptop kullanıyorum, zamanında 2.400 tl ye aldım ve başlarda güzeldi. Cs lol tarzı oyunlarda hiç sıkıntım yoktu, aradan 2 sene geçti ve şu an lol'de en düşük ayarlarda 60-80 arası alıyorum arada drop giriyor ısınıyor 30 a kadar düşüyor, bakımlarını da her 3 ayda bir yapıyorum. Temizleyip en sağlam macunu kullanıyorum. Şimdi 5.5 bin TL'lik sistem toplayacağım. Başta laptop alasım vardı fakat baktım ki alabileceğim laptop 1050ti içeriyor ve kullandığım laptop aklıma geldi. Toplama sistemlere baktım, kendim sistem yaptım gtx 1070 li sistem toplayabiliyorum.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı