Masaüstü PC için internet bağlantısı

ahmetkara

Hectopat
Arkadaşlar evime internet bağlatıyoruz. Bilgisayarım masaüstü olduğu için Wi-Fi olmuyor. Odaya da modem kurmak için 3 delikli priz yok ve ethernet de yok. Salondan bilgisayara kabloyu nasıl çekeriz? Bazı duyumlarıma göre ethernet kablosu ne kadar uzarsa internet hızı düşüyormuş, doğru mu?
Not: Duvar delmeyi düşünüyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Modem kalsın diyorsanız CAT kablo ile çekebilirsiniz, modem de gelsin diyorsanız telefon kablosunu uzatıp modemi o odaya kurabilirsiniz. Ev içinde uzatacağınız kablo bir problem yaratmaz. Duvar delmeye karar verdiyseniz, duvar içlerinde su ve elektrik hatları olabiliyor dikkat edin.

Kablo 100 metreden kısaysa hız düşmez.

Kablo 100 metreden kısaysa hız düşmez.
Kullanılan kablo kalitesi ve modeliyle ilişkili olmak üzere değişir bu cevap cat-5 kablo ile alacağı verimle cat-6e den alacağı verim farkılı olur mesela cat-5 kablo 50mt den sonra sıkıntı yaşatmaya başlar cat-5 E de 75 mt gibi bir mesafede sıkıntı başlar

Gerek yok kablo ile uğraşmaya bence. Wireless adaptörleri satılıyor. Oldukça kullanışlı ben 3 yıldır kullanıyorum memnunum. O zamanlar 30TL gibi bir fiyata almıştım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…