Masaüstü PC mi yoksa Laptop mu?

Badsmokin

Hectopat
Makaleler
1
Yer
istanbul
Daha fazla  
Meslek
Sosyal Medya Uzmanı
Merhaba arkadaşlar.

Bende asus 775pin tarihi eser bir anakarta sahip sistem var. Hatta anakartın modeli p541t-m model. Teknik servis konusunda o kadar cok sıkıntı çektim ki bir daha bu marka üzerine sistem kurmayı düşünmüyorum. Sistemi yenilemek istiyorum ama laptop mu yoksa masaüstü mü alsam karar veremedim. Marka model yardımlarınızı bekliyorum. Tabii masaüstü derseniz güzel bi konf. yazarsanız da sevinirim. Bütçem 3bin civarında. Şimdiden teşekkürler.

Kardeş bana göre masaüstü. Yıllarca hem laptop hem masaüstü bilgisayar kullandım. Masaüstü bilgisayarda sistemi sürekli geliştirebiliyorsun fakat laptoplarda kendi zamanını geçince bana göre çöp değerine düşüyorlar. Üst seviye oyuncu laptopları ayrı tabi. Ama onlarda bile ekran ve klavye bir masaüstü bilgisayar kadar iyi değil. Üniversite dolayısıyla laptop kullanmak zorunda kalmıştım ilk 2 senemde. Üniversitenin son 2 yılında kendime ev tuttum ve masaüstü bilgisayarımı getirdim gayet memnunum bu durumdan keşke ilk seneden çıksaymışım diyorum. Tabi ne için kullanacağına bağlı, ben oyun oynadığım için tercihim masaüstü bilgisayar.

Kesinlikle masaüstü öneririm. Masaüstü bileşenleri dizüstü bileşenlerinden daha iyi oluyor ve yükseltme yapman dizüstü bilgisayara göre çok daha kolay. Eğer sürekli bilgisayarı yanında taşıman gerekiyorsa dizüstü tercih etmen gerekecek.

Aslında bunun cevabı çok basit. Sürekli biryere giderim GTA 5 im BF4 üm yanımda olsun yazlığa tatile gittiğimde bile rahat rahat oynayayım derseniz kesinlilikle laptop. Ama yok ben evimde otururum, sürekli parçaları değiştiririm, bir yere gitmem, upgrade edilebilir bir sistem olsun falan derseniz kesinlilikle masaüstü derim. Hem masaüstünde parçaları kolaylıkla değiştirebilir upgrade yapabilirsiniz. Bu laptopda çok fazla mümkün değildir ve verdiğiniz paranın karşılığını alamazsınız. Ekran kartı değişimi GTX *70M ve üzeri ekran kartlarına sahip laptoplarda mümkündür. Yani kısacası MXM slotuna sahip olan laptoplar diyebiliriz. Örneğin Monster Notebook da en ucuz laptop 3100 TL ve içindeki ekran kartı ise GTX 950M. Bu kart ile neredeyse tüm oyunları 1080p çözünürlüğünde med-high oynayabilirsiniz ama ultra biraz sıkar. 3100 TL veriyorsunuz ve güncel ağır oyunları ultra açamıyorsunuz. Ama aynı paraya nerdeyse R9 390 lı bir Skylake sistem toplamak mümkün. Umarım yardımcı olabilmişimdir.

İş için Leptop olabilir ama Oyun için mutlaka masaüstü al.

Oyun için kesinlikle masaüstü bilgisayar alınmalı.
öncelikle çok teşekkürler. masaüstü için bi sistem önerebilir misin?

Kesinlikle yardımcı oldunuz bu skylake GIGABYTE'a ait di mi? Bende biraz araştırıdm da iyi diyorlar. O fiyata güzel bi sistem yazabilir misin rica etsem?

Android mi İos mu, Xbox One mı Playstation 4'mü, pc mi konsol mu, laptop mu, masaüstü mü her forumda var bu sorular tamamen tercih meselesi Google'da arasan hemen fikre varırsın.

Hocam çok teşekkürler ancak MSI kesinlikle kullanmam ya. Anakartın üzerinde kullanılan her parça en ucuz ürünlerden seçiliyor ses chipi, konnektörler vs. Asus severdim ancak bendeki şuan asus onunda teknik servis sıkıntılı yani Gigabyte anakart önerebilir misin?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…