Masaüstü PC ses problemi

kasilis01

Hectopat
Hocam merhaba. Benim bir masaüstü bilgisayarım var, inanılmaz derecede sesli çalışıyor. Bu videoda çok tozlu gözüküyor farkındayım fakat tozları temizlendiğinde de seste bir azalma olmuyor. Bu sesi nasıl azaltabilirim?
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleyen: Moderatör:
Burak hocam, dediklerinizi denedim benim tespitlerime göre işlemci ve PSU'in fanları en çok sesi yapıyor.
1) PSU'in fanı kaç cmlik bilmiyorum fakat, PSU'in içini açıp 12 cm'lik sessiz bir kasa egzoz fan ile değiştirebilir miyim? Eğer bu mümkünse hangi fanı tavsiye edersiniz?
2) Benim işlemcinin macunu muhtemelen alındığından beri değişmedi. Bilgisayar bana 2. el geldi gibi bişiy. Bunun macununu değiştirmeli miyim?
3) Bu işlemci fanını naparım da daha sessiz kılarım?
Mümkün olduğunca ucuza halletmeliyim bu problemleri, o yüzden tavsiyeleri fiyat/performans odaklı yaparsanız sevinirim. Bilgisayar zaten ölü o yüzden aşırı bir yatırım yapmayı düşünmüyorum. Çalışmadığı güne kadar kullanılıp yenisi alınacak bir alet.
Teşekkürler.

1) PSU fanı değişir fakat içindekiyle aynı boyutta ve Voltaj değerinde bir fan almanı tavsiye ederim.
2) Bir yıldan fazla süre geçtiyse değiştir derim. Zaten stok intel soğutucu ile gelen macun berbat...
3) Fanın hızlı dönmesi işlemci ısınınca olur. Bir de BIOS ayarlarında işlemci fan profiline bağlıdır.

En uygun çözüm termal macunu yenilemek, BIOS'u güncellemek ve fan profilini kontrol edip Silent ya da PWM moduna almaktır..

Merhaba sizin pc yine 1 tık daha iyi benim ki kamyon çalışır gibi çalılıyo PSU fanından dolayı birde kasa titreme yapıyor yeni psu lar uymuyor yükseklikleri fazla geliyor psu fanını nasıl kaparım ? 5cm lik fan olduğunu düsünüyorum

Arkadaşlar konuyu hortlatmak gibi olacak ama benim de benzer bir problemim var. Gazeteciyim, ofis bilgisayarımda deşifre yapıyorum bir tane hoparlörüm var ve hoparlöre kulaklık takıp kullanıyorum (Malum ofis ortamı) ancak bilgisayarımın hoparlöründen hem çok yüksek derecede cızırtı geliyor hem de bugün itibariyle taktığım kulaklığın tek tarafından ses gelir oldu. Kulaklık telefonda normal çalışıyor, bir sıkıntı yok. Ancak bilgisayara bağladığım zaman ses sadece sol kulaklıktan geliyor. Kulaklığım iPhone standart telefon kulaklığı.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı