Masaüstü PC üzerinde çift ekran kartı kullanmak mümkün mü?

va7eyla

Decapat
Makaleler
3
Daha fazla  
Mümkün müdür bilmiyorum ama bilen kişilere sormak istedim.
Bilgisayarımın özellikleri;
Anakart: GA-H61M-DS2 (Gigabyte)
İşlemci: i5 3470 (Intel)
Ekran kartı: GeForce GT 730 4 GB (NVIDIA)

Yapmak istediğim işlem ise; hem işlemcinin ekran kartını hem harici olan NVIDIA ekran kartını kullanmak istiyorum. Aynı anda.
Bu durum Leptap'lar için uygun görülüyor diye biliyorum. Masaüstü PC için yapmak mümkün müdür?

Değerli yorumlarınızı bekliyorum.
Saygılarımla...

Son düzenleyen: Moderatör:

Yapmak istediğim işlem ise; hem işlemcinin ekran kartını hem harici olan NVIDIA ekran kartını kullanmak istiyorum. Aynı anda.
Bu durum Leptap'lar için uygun görülüyor diye biliyorum. Masaüstü PC için yapmak mümkün müdür?

Saygılarımla...
Hayır mümkün değil. Ekran kartını taktığınızda artık işlemci ekran kartı deaktif duruma gelir ve kullanamazsınız.

Saygılarımla...

Hocam eğer anakartta işlemci için ekran kartı çıkışı varsa evet kullanabilirsiniz.

Hocam eğer anakartta işlemci için ekran kartı çıkışı varsa evet kullanabilirsiniz.
Tek girişle ikisini birden aktif etmek istiyorum. Mümkünse tabi. Ayrı ayrı ekran kullanmayacağım.

Hayır mümkün değil. Ekran kartını taktığınızda artık işlemci ekran kartı deaktif duruma gelir ve kullanamazsınız.
Leptoplarda bu işlem oluyor, Masaüstünde de mümkündür belki diye yazdım.

Bazı anakartlarda dahili ve hariciye aynı anda ekran bağlamanıza olanak veren ayarlar bulunuyor. Ancak ekran kartınızda zaten yeteri kadar giriş varsa direkt ona da bağlayabilirsiniz. Performansa etkisi hissedilmeyecek kadar az oluyor.

Adsız.png

Hiç kimsenin söylediği ile olmadı ama denemeler yapa yapa, biosu sıfırlaya sıfırlaya.
Sonunda başardım...
Çift ekran kartı driveri yüklü, ikisini birden kullanıyorum, video denetleyicisi olarak Hd grapich, görüntü olarak nvida olanını kullanıyorum.
İki ekran kartıda bir işe yaramaz ama böylesi daha iyi oldu benim için. Tek kablo takılı halde denemeler gerçekleştirdim.
Onboard bağlantı hiçbir şekilde yapmadım. HDMI kablosu, harici ekran kartına bağlı.
Saygılarımla...

o4ucqoy.png

@heraishere @nkysss8 @little_princess

Son düzenleme:
Eki Görüntüle 1950570
Hiç kimsenin söylediği ile olmadı ama denemeler yapa yapa, biosu sıfırlaya sıfırlaya.
Sonunda başardım...
Çift ekran kartı driveri yüklü, ikisini birden kullanıyorum, video denetleyicisi olarak Hd grapich, görüntü olarak nvida olanını kullanıyorum.
İki ekran kartıda bir işe yaramaz ama böylesi daha iyi oldu benim için. Tek kablo takılı halde denemeler gerçekleştirdim.
Onboard bağlantı hiçbir şekilde yapmadım. HDMI kablosu, harici ekran kartına bağlı.
Saygılarımla...

Eki Görüntüle 1951540

@heraishere @nkysss8 @little_princess
Hocam azminize hayran kaldım gerçekten. Konunun üzerinden neredeyse 2 ay geçmesine rağmen siz peşinden koşmuşsunuz. Tebrik ederim. 😊

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı