Masaüstü PC'de harici ekran kartını devre dışı bırakma

lutfi durmuş

Centipat
Merhaba.
Sistemimde HD 6970 ekran kartı takılı ve çok eski bu yüzden sadece LoL oynuyorum ama kardeşim ve çok insaflı misafir çocukları ekran kartina ağır yük bindiren oyunları indirip oynamaya çalışıyor.
Benim ricam şu istediğim oyun dışında onboard ekran kartini kullanmak istiyorum yani sadece LoL'de harici ekran kartım çalışsın. Her seferinde ekran kartını sökmek istemiyorum yardımcı olur musunuz?
Sistem: i5 2500.
HD 6970 8 GB DDR3 RAM.

Aygıt yöneticisinde "Görüntü Bağdaştırıcıları" içerisinde intel ekran kartı da gözüküyor ise onboard GPU etkin demektir. Ekran kartını sökmeden dahili GPU'yu kullanmak için tek yapman gereken monitörden gelen kabloyu anakart üzerindeki görüntü çıkışına takmak. Ekran kartını kullanmak istediğin zaman çıkarıp ekran kartına takman yeterli.

Benim yazdığım çözüm biraz eksik ve kısa kalmış doğrusu bu

HD 6970 hala günümüz için bile giriş seviyesi olabilecek bir kart. Yani o kadarda sıkıntı yapmana gerek yok. Ha tabi ki RDR 2 gibi oyunları ultra ayarda açmaya çalışıyorsa çocuklar o ayrı, ki zaten 3-5 fps alırlar muhtemelen en çok.

Çok teşekkür ederim cevaplarınız için ama aygit yöneticisinden cihazi devre dışı bırakınca microsoft görüntü bağdaştırıcına geçiş yapıyor ve onboard kullanmiyor çünkü ekran kartını çıkarınca intel görüntü bağdaştırıcısı yazıyordu ve oyunlarda biraz daha iyiydi.Sorun ne acaba

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…