Masaüstü pencere yöneticisi oyundan daha fazla GPU kullanıyor

mgundas

Kilopat
Yer
Eskişehir
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Untitled.png

Merhaba arkadaşlar. Bu sorunu kısa bir süre önce yaşamaya başladım. Masaüstü pencere yöneticisi normalden çok daha fazla GPU gücü tüketiyor. Oynadığım oyunlardan bile daha fazla bazen. Güncelleştirmelerden kaynaklı olabileceğini düşünerek son gelen birkaç güncellemeyi kaldırdım fakat düzelmedi. Temiz bir Windows kurulumu yapmayı henüz denemedim çünkü sürekli kullandığım çok fazla uygulama var. sfc /scannow ve DISM aracını kullanarak güncel bir ISO dosyasıyla arızaları gidermeye çalıştım ama dosya bütünlüğünde bir sorun olmadığını ve sistem sağlığının normal olduğunu söyledi. Çaresiz kaldım. Umarım yardım edebilecek arkadaşlar vardır. Şimdiden teşekkürler. Konuyu yanlış yere açtıysam kusura bakmayın.

İşlemci: AMD Ryzen 5 3600, Ekran Kartı: Sapphire RX 5500XT 8G, RAM: XPG 2x8GB 3200Mhz, OS: Windows 10 Pro 20H2

Son düzenleme:
Eki Görüntüle 1138672

Merhaba arkadaşlar. Sistem özelliklerim imza kısmımda mevcut. Bu sorunu kısa bir süre önce yaşamaya başladım. Masaüstü pencere yöneticisi normalden çok daha fazla GPU gücü tüketiyor. Oynadığım oyunlardan bile daha fazla bazen. Güncelleştirmelerden kaynaklı olabileceğini düşünerek son gelen birkaç güncellemeyi kaldırdım fakat düzelmedi. Temiz bir Windows kurulumu yapmayı henüz denemedim çünkü sürekli kullandığım çok fazla uygulama var. sfc /scannow ve DISM aracını kullanarak güncel bir ISO dosyasıyla arızaları gidermeye çalıştım ama dosya bütünlüğünde bir sorun olmadığını ve sistem sağlığının normal olduğunu söyledi. Çaresiz kaldım. Umarım yardım edebilecek arkadaşlar vardır. Şimdiden teşekkürler. Konuyu yanlış yere açtıysam kusura bakmayın.
İmzayı referans göstermek yasak. Sisteminizi yazın.

Normalde pek sorun etmezdim ama oyun performansını ciddi derecede düşürmeye başladı. Orta/düşük ayarlarda oynamak zorunda kalıyorum GPU'nun yarısını Masaüstü Pencere Yöneticisi tükettiği için.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı