Masaüstü Sistem Bazen SSD'yi okumuyor

MegaFox

Hectopat
Daha fazla  
Sorunum şöyle;
2 Ay kadar önce bir toplama masaüstü sistem aldım.
Sistem Özellikleri;
-AMD Ryzen 5 1600 12nm.
-Galax GeForce GTX 1650 Super.
-Adata SU630 480 GB SSD.
-Adata DDR4 8 GB 3000MHz RAM.
-Dark Force 500W 80+ Power.
Bu sistemi taşındığım yeni evde 2-3 hafta kullandıktan sonra sistem açıldığında SSD okumadan direkt olarak UEFI'ye atmaya başladı(Sadece SSD var Windows SSD'de kurulu). İnternetten araştırdım ve SSD'ye yetersiz güç gittiğinde böyle sorunlar oluşabildiği söylenmiş. Bu sebepten ötürü sormak istiyorum bu yetersiz güçten midir, yetersiz güçtense sorun elektrik hatları kaynaklı mıdır yoksa PSU temelli midir?

SSD güç kablomu değiştirmedim sistem yeni olduğundan sıkıntılı olmayacağını düşündüm.
Anakart Modelim;
ASRock B450M-HDVR4.
UEFI geldiğinde ekstra güncelleme yapmadım sistemim normalce çalıştığından ötürü.
Onun dışında vermek istediğim bir bilgiyse; ben monitör yerine bilgisayarı televizyona bağlayarak kullanıyorum. 2 kere test ettim az önce HDMI veya DVI fark etmeksizin ekran kablosunu takmadan çalıştırdığımda açılıyor fakat bir süre sonra tekrar kitlenip reboot atıyor ve yine okumuyor. Bir kaç kere daha test ettikten sonra daha net bir bilgi verebilirim.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı