Masaüstü sistem montajı

Arkadaşlar aşağıdaki bilgisayarı topladım. Tüm parçaları gelmek üzere. Şimdi ben bu parçaları kendim monte edebilir miyim kasasına. Aklıma takılan kablo düzenini yapıp yapamayacağımdan emin değilim. Bir de laptop için kullandığım W10 64 Bit'i masaüstüne de kurabilir miyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Yapılır aslında, keyiflidir de, ama deneyimsiz bir insan, o 1200 TL'lik anakartın soketlerini mahvedebilir. Bu da bizi üzer. Bir bilenden yardım isteyin.

Sadece OEM lisanslar taşınabiliyor diye biliyorum. Ayrıca parayla, pahalıya alınan lisanslar. İnternetten çiklet parasına aldınızsa, zaten o lisans gerçek olamaz.

Ben de yeni kurdum bilgisayarı, bazı çekincelerim vardı. Elin yatkınsa, acele etmeden kurabilirsin. Her parça montajını laptoptan açıp sırayla yaparsın. Keyifli bile olur. Ama daha önce bir deneyimin yoksa ve parçaları iyi tanımıyorsan, bilen birine toplatman daha garanti olur.
Laptoptaki windows birden çok bilgisayara kurulabilen bir sertifikaya sahipse elbette kullanırsın. Ama tek bilgisayar içinse kabul etmeyecektir.

Ekran Kartınız G-Sync teknolojisini desteklemektedir. Sisteminizdeki monitörün G-Sync desteği olup olmadığı hakkında bir bilginiz var mıydı ?

Parçaları tanıyorum ve montajda sıkıntı olacağını sanmıyorum. Fanın kablosu vs. gibi şeylerin hangisi nereye takılacak onları bilmiyorum ama bakarak yapabilirim umarım.
Ekran Kartınız G-Sync teknolojisini desteklemektedir. Sisteminizdeki monitörün G-Sync desteği olup olmadığı hakkında bir bilginiz var mıydı ?
Bilgim yoktu. Monitör seçerken Hz ve ms değerlerine dikkat ettim sadece. Amd ekran kartlarının desteklediği bir özelliği var diyordu monitör için ama onu araştırmadım.

Bazı Freesync monitörlerde G-Sync destekleyebiliyor. Nvidia'nın sitesinden desteklenen güncel listeye bakabilirsiniz.

Anakartın üstünde her bağlantının altında ne için olduğu yazıyor, göremiyorsan-ki çok küçük yazıyor- anakartın kitapçığında tüm soketlerin yeri ve ne için olduğu yazıyor. Oradan bakarak fan kablolamalarını kolaylıkla yapabilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…