Masaüstü sistemde telefon kulaklığının mikrofonu çalışmıyor

Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, geçenlerde hazır bir sistem aldım ve elimde uzun kablolu kulaklık yoktu ve sadece telefon kulaklığı vardı. O konudaki sorunum kasanın arka jak girişlerinin çalışıp ön taraftaki jakların çalışmamasıydı, o sorunu Realtek'in driverini indirerek çözdüm ama iş mikrofonu denemeye geldiğinde mikrofonun kulaklığın tek jak olduğundan dolayı çalışmadığını öğrendim. Ben bunun çoğaltıcısını aldım ama hala mikrofon çalışmıyor. Arkadaşlarla akşam olsun ya da başkalarıyla hiçbir şekilde bilgisayardan konuşamıyorum, telefondan konuşmak zorunda kalıyorum. Bu arada çoğaltıcı bozuk değil bunu düşünmüş olabilirsiniz ama bozuk değil. Şimdi gelelim asıl soruma, bunu nasıl çözebilirim? Yardımcı olursanız sevinirim.

Şimdi dostum muhtemelen sen telefon kulaklığını
Kasada çift giriş olan yer var biri mikrofon biri kulaklik oraya taktın.
Fakat mic calismiyor sadece ses veriyor.
Simdi şunu dene kulakligi microfon yerine tak bu sefer mikrofon calisacak ses vermeyecek
Bu sorun şöyle çozebilirsin.

Ürün bu benzeyen görseller var ama dikkatlice bak bu ürün olacak. Bunu kasaya takiyorsun sonra telefon kulakligini buna takiyorsun sorunsuz calisiyor
Pandemide tüm arkadaslarim 5 tl ye almisti bundan bizim burada binbircesit tarzi yerde.

Dosya Ekleri

• images-1195.jpeg
    images-1195.jpeg
    10,5 KB · Görüntüleme: 19
Simdi şunu dene kulakligi microfon yerine tak bu sefer mikrofon calisacak ses vermeyecek

Ürün bu benzeyen görseller var ama dikkatlice bak bu ürün olacak. Bunu kasaya takiyorsun sonra telefon kulakligini buna takiyorsun sorunsuz calisiyor
Pandemide tüm arkadaslarim 5 tl ye almisti bundan bizim burada binbircesit tarzi yerde.

Bundan aldım zaten var bende ona rağmen çalışmıyor hala.

Ben şuan gaming kulaklık alıp mikrofon çalışmamasındanda korkuyorum.

Kabloyu test edelim kablonun yeşil ucunu telefona tak bakalım ses gelecek mi,
Daha sonra yeşili çıkart kırmizı ucunu tak sess kaydediciyi aç yakındna konuş mikrofnun calistigina emin ol.

Diyelimki ses kartı çalışmıyor o halde şundan alıp yine sorunu cözebilirsin. Kaliteli olmasına dikkat et.

Dosya Ekleri

• 20221216_130937.jpg
    20221216_130937.jpg
    78,3 KB · Görüntüleme: 23
Diyelimki ses kartı çalışmıyor o halde şundan alıp yine sorunu cözebilirsin. Kaliteli olmasına dikkat et.
Bu üründe gördüm alternatif olarak kullanabilirim.

Kabloyu test edelim kablonun yeşil ucunu telefona tak bakalım ses gelecek mi,
Daha sonra yeşili çıkart kırmizı ucunu tak sess kaydediciyi aç yakındna konuş mikrofnun calistigina emin ol.
Hocam olmuyor denedim. O ses kartını almam lazım herhalde

Son düzenleme:
Baska kulaklıklarla dene emin olmalısın kasa caspersa eğer bir kac arkadasimin casperinda ön jaklar calismiuordu o benim attigim kablonun kesinlikle calismasi lazim şu iki şeyden emin ol

Aldığın kablo varya birleştirici

Ve kulaklık.

Birleştirici calisiyorsa kulakligin kesin calismasi lazim

Kasanın arkasındaki jakları dene kasa arkası jaklar saglamsa jak uzatıcı alirdin masanin altindan cekersin süper sistem olur.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı