Masaüstü Sistemlerin Geleceği

Masaüstü bilgisayarların geleceği ne olacak ?

  • Tarih olucaklar

  • Evrimleşicekler


Sonuçları sadece ankete oy verdiğinizde görebilirsiniz.
Bu nanometre'nin küçülmesi ile birlikte verim ve performans ciddi oranda artar. Tarih değil önemli ölçüde bir gelişme olacak masaüstü PC'lerde.

Nanometre küçüldükçe verim ve performans artıyor ama bu küçülmeninde sonuna gelecekler yakında
şuan 14 nanometre gördük 2020 de 5 nanometreye düşeceği söyleniyor. Daha geriye ne kaldı ki Yeni birşey icat ederler tabiki sonu gelmez
Şuan sadece küçük küçük ilerliyolar.
Önemli bir gelişmeyi dört gözle bekliyorum

Hayalimde sene 2100 biyolojik bilgisayarlar var
 
Klavye, mouse, monitör, laptop oldu sana masaüstü zaten.
Tamam da laptopa çevre birimlerini bağlayıp masaüstü gibi kullanabilmek, herkesin bunu yapacağı anlamına gelmiyor. Benim imkanım olsa 2 ayrı bilgisayar şeklinde alırdım. Ama imkan dahilinde şu anda laptop değil masaüstü bilgisayar alıyorum.
 
"Ankaranın Bağları, büklüm büklüm yolları..." şarkısı bile bu kadar tekrarlanmamıştır
Bu soru 10 sene önce de sorulmuştu, cevapları da yine bu konuda verilen cevaplar gibi olmuştu.
Yani; masaüstü PC'ler tarih olmayacaklar gibi görünüyor.
Tabi kalkmasını, tarih olamasını tüketici değil ürerici istemiyor. PC ürericileri en büyük geliri masaüstü donanımlarından sağlıyor diye düşünüyorum.
Zaten tarih olması için pek bir neden görünmüyor. Sunuçta her kese- isteğe göre PC modelleri var...
 
Sizce apuların geniş kitlelere yayılıp güçlenmesi , ekran kartına gerek kalmamak kasaları küçültür mü ?
 
İmkanlar ayrı bir konu. Bahsettiğim şey böyle birşeyin yapılabiliyor olması. Masaüstü rahatlığı dediğiniz şey bu üç çevre biriminden oluşuyor sadece onu ifade etmek istedim.
 
İmkanlar ayrı bir konu. Bahsettiğim şey böyle birşeyin yapılabiliyor olması. Masaüstü rahatlığı dediğiniz şey bu üç çevre biriminden oluşuyor sadece onu ifade etmek istedim.
Demek istediğinizi çok iyi anladım ama bu masaüstü bilgisayarın geleceğini bitirecek kadar büyük bir şey değil ben de onu ifade etmeye çalıştım.
 
Masa üstü bilgisayarların yerini hiç bir şeyin almayacağı kanaatindeyim. Belki ebatları iyice ufalır ama tamamen ortadan kalkacağını düşünmek yanlış olur.
 
13 senelik PC kullanıcısıyım hayatımda hiç Laptop'a ihtiyaç duymadım, duymam da. Sonuna "M" eki koyulan ekran kartlarının performanslarından Laptop'ların ne mal olduğu da anlaşılıyor zaten.
5 senedir de akıllı telefon kullanıyorum ancak hiç oyun oynamadım. Oyun keyfi şöyle canavar gibi masaüstü bir PC'de veya konsolda çıkar ancak konsolları da bir türlü sevemedim

Özet: Masaüstü candır.
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…